Yrittäjäkilta tukee yrittäjien hyvinvointia

Projektipäällikkö Tiina Lumijärvi kertoo yrittäjien hyvinvoinnista. Kesto 2:38

Yrittäjänä olet yrityksesi tärkein henkilö. Huolehtiessasi omasta terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi, huolehdit todennäköisesti myös henkilöstösi hyvinvoinnista. Suomen Mielenterveysseura ja Suomen Yrittäjät ovat kehittäneet toimintamallin tukemaan pk-yrittäjien yksinäistä työtä ja hyvinvointia. Yrittäjien hyvinvointikiltatoiminta on ennaltaehkäisevää työsuojelua ja yrittäjien hyvinvointia tukevaa toimintaa koulutuksen, vertaisryhmätoiminnan ja yhteistyön keinoin.

Hyvinvointikoulutus

Yrittäjä, kaipaatko uutta energiaa arkeen ja työhösi? Yrittäjänä sinulla on mahdollisuus oppia tunnistamaan omia voimavarojasi ja selviytymiskeinojasi entistä paremmin ja vahvistaa niiden vaikutusta elämässäsi ja yrittämisessäsi.

Hyvinvointikoulutuksesta saat voimia, tietoa ja taitoa selviytyä elämän ongelmista, kriiseistä ja muista vaikeuksista. Koulutuksen pääajatuksena on, että hyvinvointimme perustana oleva henkinen hyvinvointi on elämän kivijalka ja voimavara, jota voimme kehittää samoin kuin fyysistä kuntoammekin. Tervetuloa treenaamaan mielen hyvinvointia!

Tulevat koulutukset

Kiltaryhmät

Lähes puolet yrittäjistä jaksaa työssään hyvin. Toinen puoli yrittäjistä arvioi työkykynsä hyväksi, vaikka jaksamista uhkaavat riskitekijät, kuten stressi, ovat jo näkyvissä. Kumpaan ryhmään sinä kuulut? Kaipaatko lisää elämäiloa, virkistymistä, uusia kumppaneita tai kollegoiden tukea? Ulkopuolisen tuen hyödyntäminen sekä yritysten keskinäinen yhteistyö ja verkostoituminen mahdollistavat paremman yrityksesi tuloksen sekä lisäävät mielen hyvinvointiasi.

Kiltaryhmä on hyvinvointiryhmä, jossa sinulla on mahdollisuus verkostoitua ja jakaa luottamuksellisesti yrittämiseen ja arkeen liittyviä kokemuksia, ajatuksia ja oivalluksia.

Yrittäjä vinkkaa: 8 + 8 + 8 = hyvinvoiva yrittäjä

Yhteistyössä

Yrittäjien hyvinvointikilta -toiminnan kehittäminen lähtee palvelun käyttäjän, yrittäjän, tarpeista. Siksi on tärkeää kuunnella sinun kokemuksiasi ja ajatuksiasi yrittämisestä ja Kiltatoiminnasta. Yhteistyö ja yhteistyöverkostot ovat tähän oiva keino. Yrittäjien hyvinvointikillan yhteistyöverkostoja on ympäri Suomea. Suomen Yrittäjien aluejärjestöistä yhteistyössä ovat mukana Lapin Yrittäjät, Keski-Suomen Yrittäjät, Hämeen Yrittäjät, Etelä-Karjalan Yrittäjät, Satakunnan Yrittäjät, Helsingin Yrittäjät, Uudenmaan Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät, Pirkanmaan Yrittäjät, Savon Yritäjät ja Varsinais-Suomen Yrittäjät

Yhteistyössä ovat mukana myös paikalliset mielenterveysseurat ja Kemin kriisikeskus Turvapoiju, Lapin kriisikeskus Rovaniemellä, Saimaan kriisikeskus Lappeenrannassa, Hyvinkään kriisikeskus, Turun kriisikeskus Turussa, Rauman kriisikeskus Ankurpaikk´ ja Sastamalan Tukitalo sekä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Kuntoutussäätiö.

Suomen Mielenterveysseura on Työelämä 2020 -hankkeen yhteistyökumppani.

Jos kiinnostuit toiminnasta, ole rohkeasti yhteydessä joko Yrittäjien aluejärjestöihin tai Suomen Mielenterveysseuraan Kiltatoimintaan.

Tiina Lumijärvi
Projektipäällikkö