Lapsen mieli -Mielenterveystaitoja varhaiskasvatukseen ja neuvolaan

Miten pienen lapsen mielenterveyttä voi tukea? Millä tavoin lapselle voi opettaa mielenterveystaitoja? Varhaiskasvatuksen ja neuvolan ammattilaisilla on monia mahdollisuuksia tukea ja vahvistaa pienen lapsen mielenterveyttä ja vaikuttaa perheiden hyvinvointiin. Puheeksi ottaminen, kohtaaminen, läsnäolo ja rakkaus ovat keskeisessä asemassa. Pienen lapsen mielenterveyttä vahvistavat myös muun muassa tunne- ja kaveritaitojen opettelu, turvallisten aikuisten läsnäolo, sekä säännöllinen arjen rytmi.

Lapsen mieli -kirja rohkaisee ja innostaa pienten lasten kanssa työskenteleviä tiedostamaan mielenterveyden merkityksen hyvinvoinnille. Kirjan leikki-, liikunta-, musiikki- ja kuvataideharjoitukset antavat mahdollisuuksia sukeltaa mielenterveyden teemoihin yhdessä lasten kanssa.

Myös vanhemmat, isovanhemmat ja muut lasten hyvinvoinnista kiinnostuneet voivat löytää teoksesta ideoita ja innoitusta.

Lue Slallin (Suomen Lastenhoitoalan liiton jäsenlehti) (nro 3-4/2015) arvio kirjasta.

HUOM! Verkkokauppa on kesätauolla. Tilaaminen on mahdollista taas 7.8.17 alkaen.

Tilaa Lapsen mieli -Mielenterveystaitoja varhaiskasvatukseen ja neuvolaan
Materiaalin yhteyshenkilö:
Elina Marjamäki
Kohdeyleisö:
Lasten kanssa työskentelevät varhaiskasvatuksessa ja neuvolassa, sekä vanhemmat ja isovanhemmat ja muut lasten hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostuneet.
Laajuus:
125 s.