Samassa valossa

Samassa valossa vie lukijan hoitolaitoskiertueelle näyttelijän seurassa.

Kirjassa tarkastellaan näyttelijäntyötä ja esitystaidetta tavallisesta poikkeavan yleisökontaktin kautta. Näkökulma teatterin tekemiseen ja hoitotyöhön muuttuu, kun taiteella ajatellaan olevan terveyttä parantavia vaikutuksia. Teos on myös kiertuetaiteilijan ja esitystapahtumaa suunnittelevan tahon käsikirja. Siinä pohditaan, minkälaisiin käytännön haasteisiin ja mahdollisuuksiin törmätään, kun järjestetään kulttuuritapahtumaa esimerkiksi psykiatrisella osastolla, dementiayksikössä tai vankilassa.

Samassa valossa rakentuu Jussi Lehtosen kiertuepäiväkirjan ympärille. Äänessä ovat vuoroin itse esiintyjä, vuoroin katsojat, vuoroin yksiköiden työntekijät. Kirja on suunnattu erityisesti esiintyville taiteilijoille sekä terveydenhuollon ja sosiaalityön ammattilaisille.

Jussi Lehtonen on Suomen Kansallisteatterin näyttelijä ja suomentaja. Kirja on hänen Teatterikorkeakoulun teatteritaiteen tohtorin tutkintonsa käytännöllinen osa.

Tilaa Samassa valossa
Sidosasu:
Nidottu
Hinta:
30,00 € (alv sisältyy hintaan)
Alv.:
Postimaksu:
4,60 € / kpl
Julkaisija:
Avain
Tekijätiedot:
Jussi Lehtonen
Lisätietoja:
Kirjan julkaisija on kustannusosakeyhtiö Avain yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran ja Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa, kustantaja Avain.

Arja Karoma
Toimistosihteeri