Mental Health Art Week 2017 - luonnon ja kulttuurin juhlaa

Suomen Mielenterveysseuran 120-vuotisjuhlavuonna Hyvää mieltä kulttuurista -toimintaviikko, 15.5.– 4.6.2017 haki teemansa luonnosta. Juhlan kunniaksi kolmeviikkoiseksi venähtäneessä kulttuurikimarassa ammennettiin hyvinvointia luonnosta, kulttuurista ja taiteesta ympäri Suomen.

– Vuosikymmeniä kotimaiset taiteilijat ovat hakeneet inspiraatiota suomalaisista metsistä, vesistöistä, pelloilta ja rannoilta. Nyt kun Suomi täyttää 100 vuotta ja Mielenterveysseura 120 vuotta, luontoteema oli merkityksellinen valinta myös Mental Health Art Weekille, Suomen Mielenterveysseuran järjestöjohtaja Sinikka Kaakkuriniemi totesi.

Toimintaviikoilla osallistuttiin myös Luonnon päivien juhlintaan 20.5. Hyvän mielen metsäkävelyillä. Mental Health Art Weekin tapahtumat toteuttivat Suomen Mielenterveysseura ja paikalliset mielenterveysseurat useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Toimintaviikkojen aikana paikalliset mielenterveysseurat järjestivät omilla alueillaan hyvän mielen kulttuuritapahtumia. Tapahtumakalenterista löytyi muun muassa luontopolku keskellä kaupunkia Kajaanissa, yleisötaidetta Kuhmossa ja Jazz-tori Lappeenrannassa.

Lisätietoa paikallisten mielenterveysseurojen järjestämistä tapahtumista löytyy: http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tapahtumat/mental-health-art-week-2017

Helsingissä Lapinlahden lähteellä järjestettiin Kevätmieltä -yleisötapahtuma 20.5.2017. Tilaisuudessa nautittiin musiikista, joogasta, kirjallisuudesta, mindfulnessista, tanssista ja makuelämyksistä.

MHAW-toimintaviikkojen tavoitteena on hyvän mielen kulttuuri- ja taidetapahtumien kautta herättää keskustelua mielenterveydestä ja sen merkityksestä. Toimintaviikot järjestää Suomen Mielenterveysseura yhdessä paikallisten mielenterveysseurojen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Mental Health Art Week Facebookissa & Twitterissä. Instagramissa ja Twitterissä hashtägillä #MHAW.

Mal­lia maa­il­mal­ta

Skotlannissa on järjestetty mielenterveys ja kulttuuritapahtumia jo usean vuoden ajan. Tämä on inspiroinut Suomenkin toimintaviikkoja. Skotlannin Mielenterveyden Taide- ja Filmifestivaalien toimintaan voi tutustua osoitteessa www.mhfestival.com.

Sinikka Kaakkuriniemi
Järjestöjohtaja