Mielenterveysseura yhteistyöhön kosmetiikkaketju KICKSin kanssa nuorten naisten mielenterveyden edistämiseksi

Pohjoismaiden johtava kosmetiikkaketju KICKS haluaa edistää nuorten naisten psyykkistä hyvinvointia ja lanseeraa helmikuussa Suomessa S.H.A.R.E.-hankkeen yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa. Hanke lanseerattiin vuosi sitten Ruotsissa ja Norjassa, ja nyt on Suomen vuoro.

Mielenterveyden häiriöt ovat tärkein nuorten hyvinvointia heikentävä sairausryhmä. Varsinkin nuoret tytöt kokevat menestyspaineita, yksinäisyyttä, riittämättömyyttä ja kärsivät ahdistuksesta. Monelle on yhä vaikeaa puhua mielenterveyden ongelmista ja pyytää niihin apua.

“Mielenterveyden ongelmat koskevat myös välillisesti tai suoraan monia työntekijöitämme ja asiakkaitamme. Meille on tärkeää, että voimme sitoutua työskentelemään mielenterveysongelmien vähentämiseksi ja pyrkiä luomaan valoisamman tulevaisuuden”, sanoo KICKSin yhteiskuntavastuupäällikkö Malin Stavlind.

“KICKSin S.H.A.R.E.-hanke sisältää mentoriohjelman 18–27-vuotiaille mielenterveyshäiriöitä kokeneille nuorille naisille. Tarjoamme heille työharjoittelupaikan myymälöissämme tai toimistossamme. Harjoittelujakson aikana työntekijöistä koulutetut mentorit tukevat ja auttavat heitä. Mielenterveysseura huolehtii mentorien koulutuksesta ja ohjauksesta“, kertoo KICKS Suomen maajohtaja Krista Etzell.

“Hyödymme toistemme vahvuuksista ja yhdessä saamme tärkeän viestimme kuuluville. S.H.A.R.E. on pitkäaikainen hanke, jossa KICKS tukee Mielenterveysseuran työtä lahjoituksella sekä tarjoaa tietoa ja apua myös omissa kanavissaan”, Malin Stavlind sanoo.

Useimmat KICKSin työntekijöistä ja asiakkaista ovat naisia. Tutkimusten mukaan noin puolet suomalaisnaisista kokee jossain kohtaa elämäänsä mielenterveyden häiriöitä. Ongelmien laajuus vaihtelee pienistä jokapäiväistä elämää haittaavista vaivoista vakaviin psyykkisiin sairauksiin.

”Mielenterveystyöhön tarvitaan lisää varoja. Olemme erittäin iloisia siitä, että voimme käynnistää yhteistyön KICKSin kanssa nuorten naisten mielenterveyden hyväksi. Yhteistyö KICKSin kanssa on meille uusi ja mielenkiintoinen avaus. Kehitämme yrityksille mielenkiintoisia mahdollisuuksia tukea työtämme ja toivomme, että KICKSin hieno esimerkki kannustaa muitakin yrityksiä mukaan talkoisiin suomalaisten mielenterveyden hyväksi”, toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Suomen Mielenterveysseurasta kannustaa.

Suomen Mielenterveysseura täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Yksityiset henkilöt ja yritykset voivat tukea Mielenterveysseuran työtä lahjoituksin. www.mielenterveysseura.fi/lahjoita

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Suomen Mielenterveysseura:

Sari Aalto-Matturi
Toiminnanjohtaja
sari.aalto-matturi@mielenterveysseura.fi

Mervi Saikkonen
Varainhankintapäällikkö
mervi.saikkonen@mielenterveysseura.fi

KICKS:

Krista Etzell
Maajohtaja