Eva Biaudet: Muistoja yhteisistä keikoista Mielenterveysseuran kanssa

Eva Biaudet
Eva Biaudet, kansanedustaja, Eduskunta

”Lähdin vuonna 2011 mukaan Jukka Rintalan hyväntekeväisyysmuotinäytökseen mannekiiniksi, koska halusin tukea Mielenterveysseuran hienoa työtä nuorten mielenterveyden hyväksi.

Muistan, että kun olin pukenut näytösvaatteet päälle, oli kuin olisi astunut rooliasuun ja catwalkilla tepastelu sujui melkein nautiskellen. Jos muistan oikein, siihen auttoi, että päässäni oli suurikokoinen hattu!

Mielenterveydestä ja mielenterveyden ongelmista tuntuu vieläkin olevan vaikea puhua. Nuorille avun hakeminen voi olla erityisen haastavaa, koska palvelujen saaminen voi olla monen lääkärissäkäynnin takana.

Kun itse ei voi hyvin, kun on esimerkiksi masentunut, silloin pienikin haaste avun saavuttamisessa voi tuntua ylipääsemättömältä. Vertaistukea ja matalan kynnyksen apua pitäisi olla enemmän ja nuorille avun tulisi olla kovin lähellä, esimerkiksi koulussa.

Miltei jokainen meistä elää välillä sellaisten kriisien läpi, että yksin selviäminen on haasteellista. Avun hakeminen ja mielenterveyspalveluihin pääsy ei saa olla liian vaikeaa. Mielenterveysseuran työtä ammattilaisten kouluttamisessa, tiedon lisäämisessä ja ihmisten auttamisessa esimerkiksi kriisipuhelimessa tai yksin tulevien turvapaikanhakijalasten auttaminen on laajasti arvostettua. Kiitos teille työstänne!”

– Eva Biaudet

Juttu on osa Mieli 120 -historiikkia. Tutustu Suomen Mielenterveysseuran tarinaan täällä.