Satakunnan Mental Health Art Week -tapahtumissa haetaan hyvinvointia luonnosta

Osana Suomen Mielenterveysseuran 120-vuotisen taipaleen juhlistamista vietetään jälleen myös Mental Health Art Weekia 15.5.–4.6.2017. MHAW-toimintaviikkojen tavoitteena on herättää keskustelua mielenterveydestä ja sen merkityksestä kulttuurin ja taiteen keinoin. Eri puolilla Suomea järjestettävien tapahtumien toteutuksesta vastaavat Suomen Mielenterveysseuran lisäksi paikallisseurat ja yhteistyökumppanit.

MHAW:ssa mukana on myös Satakunnan Mielenterveysseura, joka järjestää useana päivänä ohjelmaa Karvialla ja Porissa. Satakunnan MHAW-viikot alkavat 19.5. karvialaisella koululla ja palvelutalolla tarjoten tietoiskun ja tehtäviä mielenterveyteen liittyen koululaisille ja vanhuksille. Seuraavana päivänä 20.5. lähdetään yhteiselle metsäretkelle, jossa luontokävelyn ohessa leikitään aarteenetsintää ja syödään herkullisia retkieväitä nuotion äärellä. 31.5. kokoontuvat mielenterveyskuntoutujat ja heidän omaisensa tanssimaan, laulamaan ja kahvittelemaan yhdessä keskelle Porin kaupunkia Satakunnan Mielenterveysseuran toimitilojen sisäpihalle. Tapahtumaan kutsutaan kaikki alueen mielenterveystyötä tekevät järjestöt,

"mutta kuka tahansa tapahtumasta kiinnostunut saa tulla mukaan."

Tanssimusiikin kuuluessa voi tulla tanssimaan, kehottaa Satakunnan Mielenterveysseuran tiedottaja Iris Pale.

Satakunnassa MHAW:ta vietetään tänä vuonna erityisesti luontoteemalla kannustaen löytämään hyvinvointia luonnossa liikkumisesta ja lähimetsästä. Teemaan sopivasti Porin Kirjurinluodossa vietetään myös 17.6. klo 12–16 suurta Luonnon päivää, jonka pääjärjestäjänä Satakunnan Mielenterveysseura toimii. Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon kuuluvassa Luonnon päivässä tutustutaan luonnon tarjoamiin monipuolisiin mahdollisuuksiin liiku luonnossa -teemalla. Tapahtumassa on yli kymmenen erilaista rastia, joissa riittää tekemistä koko perheelle. Pale kertoo, että paikalle odotetaan yli tuhatta kävijää.

Satakunnan Mielenterveysseuran tapahtumat tehdään pienellä, mutta ahkeralla ja innokkaalla vapaaehtoistiimillä. Seura on ollut mukana myös aiemmissa Mental Health Art Weekeissa, ja Palen mukaan niistä on pelkkiä positiivisia kokemuksia sekä järjestäjillä että osallistujilla.

–  Osallistujat ovat saaneet MHAW-viikkojen aikana tietoa mielenterveyden edistämisestä ja kiinnostuneet seuramme toiminnasta. Olemme saaneet tunnettuutta alueella.

Tänäkin vuonna Pale toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Poriin ja Karvialle edistämään omaa ja muiden hyvinvointia taiteen, kulttuurin ja luonnon parissa.

–  Meidän tapahtumiimme kannattaa aina tulla. Ne ovat hyvin järjestettyjä ja loistavasti toteutettuja!

Kirjoittaja on Mielenterveysseuran vapaaehtoinen.