Selma oma-apuohjelma

SELMA - selviytymismatka kriisistä eteenpäin on yksittäisen, järkyttävän tapahtuman kohdanneille tarkoitettu 8 viikkoa kestävä oma-apuohjelma aikuisille 8 viikon aikana SELMA tarjoaa erilaisia näkökulmia ja tehtäviä kokemasi kriisin käsittelyn tueksi.

Järkyttävä tapahtuma voi olla esimerkiksi parisuhteen päättyminen, läheisen kuolema, vakava sairastuminen tai liikenneonnettomuus. Pitkäaikaista traumatisoitumista kokeneille (esimerkiksi toistuva lähisuhdeväkivalta tai läheisen päihdeongelma) ohjelma ei sovellu. . Joka viikko avautuu uusi istunto, jossa käsitellään tapahtumaa tekstisisältöjen sekä erilaisten kirjoitustehtävien ja kehollisten harjoitusten avulla.

SELMA on tarkoitettu vaikean elämäntapahtuman itsenäisen käsittelyn tueksi. SELMAan hakeuduttaessa järkyttävästä tapahtumasta täytyy olla kulunut vähintään 6 kuukautta. SELMA on oma-apuohjelma, joten osallistujan täytyy olla kiinnostunut käsittelemään kriisiä itsenäisesti ja kirjoittamalla.  Ohjelmaa ei suositella, mikäli hakijalla on parhaillaan psykoterapiaprosessi käynnissä. SELMA ei sisällä vertaistukea eli siinä ei ole ryhmäkeskusteluita muiden järkyttäviä asioita kokeneiden kanssa. Muista Mielenterveysseuran ja kriisikeskusverkoston tarjoamista palveluista löydät tietoa täältä.

SELMA koostuu kahdeksasta viikon välein avautuvasta istunnosta, joiden teemoihin voit tutustua täällä. Ohjelman aikana osallistulla on halutessaan tukena tuutori, joka tukee ohjelmassa etenemistä. Tuutorit ovat sosiaali- ja terveyalan ammattilaisia.

SELMAan on jatkuva haku.  Ohjelmaan hakeminen tapahtuu täyttämällä lyhyt web-lomake.   SELMA-tuutori eli kriisityöntekijä käsittelee hakemuksesi ja ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen puhelimitse toteutettavasta 20 minuutin alkuhaastattelusta. Sinuun pyritään ottamaan yhteys kuukauden kuluessa hakemuksen saapumisesta. Huom! Tuutori soittaa todennäköisesti tuntemattomasta numerosta, joten varauduthan vastaamaan puhelimeen, vaikka soittajan numero ei ole näkyvissä.

Hakuprosessin tarkoitus on varmistaa, että SELMA soveltuu sinulle.

Voit kysyä SELMAsta lisää lähettämällä sähköpostia osoitteeseen selma@mielenterveysseura.fi

Kirjaudu sisään Selmaan.