Sekasin-chat – keskusteluapua nuorille

Sekasin-chat on valtakunnallinen, laajasti avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Chat luo toivoa jokaiselle nuorelle ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia.

Sekasin-chat:

• Sekasin.fi-verkkosivustolla sekä eri järjestöjen omilla sivustoilla.
  • Auki vuoden jokaisena päivänä: Maanantaista perjantaihin klo 07:00-24:00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 15-24.
  • Chatissa on mahdollista keskustella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta: omasta olostaan, mielenterveyden pulmista, vaikeista tapahtumista elämässä, avun hakemisesta.
  • Sivustolla tarjotaan lisäksi tietoa erilaisista mielenterveyden vaikeuksista sekä ohjausta apua tarjoaviin tahoihin.
  • Chatissa otetaan nuorten kokemukset todesta ja nuori saa tuntea, että hän ei ole yksin ja asiat ovat ratkaistavissa.

Kukaan ei ole liian sekasin. Aina on joku joka välittää.

Suomen Mielenterveysseuran koordinoimassa hankkeessa kehitetään ja toteutetaan nuorille suunnattua Sekasin-chatia. Palvelun toteuttamiseen osallistuvat myös A-klinikkasäätiö, Mielenterveyden keskusliitto, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Nuorten Exit, Nyyti, Kasvatus- ja perheneuvonta Kasper, Väestöliitto sekä HelsinkiMission Nuorten Kriisipiste. Chatissa päivystää sekä koulutettuja vapaaehtoisia että ammattilaisia.

Yle, Suomen Mielenterveysseura, Mielenterveyden keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, A-klinikkasäätiö, Pelastakaa Lapset, Väestöliitto sekä Nuorten Exit toteuttivat toukokuussa 2016 Sekasin-kampanjan. Kampanjaviikon aikana ensimmäistä kertaa avatussa chatissa käytiin lähes 1300 keskustelua. Chattiin yritti kymmenkertainen määrä nuoria.

Osana kampanjaa Yle tuotti Sekasin-draamasarjan, joka kertoo psykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla hoidettavista nuorista. Sarja on katsottavissa täällä.

Sekasin-chat avattiin uudelleen 19.1.2017 Me-säätiön taloudellisella tuella. Lue lisää Me-säätiöstä.

Satu Raappana
Verkkokriisityön päällikkö