Vapaaehtoistoimintaa paikallisissa mielenterveysseuroissa

Suomen Mielenterveysseuran 54 paikallista seuraa edistävät ihmisten mielen hyvinvointia ja mielenterveyttä ja tekevät ongelmia ehkäisevää vapaaehtoista mielenterveystyötä ympäri Suomea. Paikallinen seura edistää asukkaiden mielenterveyttä vaikuttamalla alueen asumisviihtyvyyteen ja -turvallisuuteen.

Vanhimmissa seuroissa on ollut toimintaa kymmeniä vuosia, nuorimmassa vuoden. Suurin osa paikallisseurojen työstä tehdään vapaaehtoisvoimin. Parikymmentä seuraa pitää yllä kriisikeskusta, jossa on sekä palkattuja työntekijöitä että vapaaehtoisia.

Tule vapaaehtoiseksi paikalliseen mielenterveysseuraan

Paikallisen mielenterveysseuran vapaaehtoisena sinulla on mahdolisuus vaikuttaa alueesi asukkaiden hyvinvointiin. Mielenterveysseurat järjestävät monimuotoista toimintaa, erilaisia yleisötapahtumia, tempauksia sekä tiedottamista. Osassa seuroista vapaaehtoiset voivat toimia myös päivystäjinä Valtakunnallisessa kriisipuhelimessa tai Verkkoriisikeskus tukinetissä tai tarjota tukea kasvokkain. Tutustu Hyvän Mielen Vapaaehtoistehtäviin ja ota yhteyttä alueesi paikalliseen mielenterveysseuraan.

Paikalliset mielenterveysseurat

• tarjoavat vapaaehtoisilleen mahdollisuuden koulutukseen
  • tekevät yhteistyötä muiden seurojen ja alueen järjestöjen kanssa
  • toteuttavat erilaisia hankkeita
  • tuottavat ja kehittävät mielenterveyttä edistäviä palveluita

Liity jäseneksi tai perusta uusi seura

Liity paikallisen mielenterveysseuran jäseneksi, jolloin tuet sen toimintaa jäsenmaksun myötä. Voit myös yhteistyössä muiden innostuneiden ihmisten kanssa perustaa uuden paikallisen seuran, jos alueellanne ei sellaista vielä ole.

Paikallisseurojen yhteystiedot
Tule vapaaehtoiseksi
Jäseneksiliittymislomake
Paikallisen seuran perustaminen