Vapaaehtoistoimintaa paikallisissa mielenterveysseuroissa

Suomen Mielenterveysseuran 56 paikallista seuraa edistävät ihmisten mielen hyvinvointia ja mielenterveyttä ja tekevät ongelmia ehkäisevää vapaaehtoista mielenterveystyötä ympäri Suomea. Paikallinen seura edistää asukkaiden mielenterveyttä vaikuttamalla alueen asumisviihtyvyyteen ja -turvallisuuteen.

Vanhimmissa seuroissa on ollut toimintaa kymmeniä vuosia, nuorimmassa vuoden. Suurin osa paikallisseurojen työstä tehdään vapaaehtoisvoimin. Parikymmentä seuraa pitää yllä kriisikeskusta, jossa on sekä palkattuja työntekijöitä että vapaaehtoisia.

Vapaaehtoisena voit vaikuttaa alueesi asukkaiden hyvinvointiin

Paikallisen mielenterveysseuran vapaaehtoisena sinulla on mahdolisuus vaikuttaa alueesi asukkaiden hyvinvointiin. Mielenterveysseurat järjestävät monimuotoista toimintaa, erilaisia yleisötapahtumia, tempauksia sekä tiedottamista. Osassa seuroista vapaaehtoiset voivat toimia myös päivystäjinä Valtakunnallisessa kriisipuhelimessa tai Verkkoriisikeskus tukinetissä tai tarjota tukea kasvokkain. Tutustu Hyvän Mielen Vapaaehtoistehtäviin ja ota yhteyttä alueesi paikalliseen mielenterveysseuraan.

Paikalliset mielenterveysseurat

• edistävät alueensa asukkaiden mielen hyvinvointia
  • tarjoavat vapaaehtoisilleen mahdollisuuden mielekkääseen toimintaan ja koulutukseen
  • tekevät yhteistyötä muiden seurojen ja alueen järjestöjen kanssa
  • toteuttavat erilaisia hankkeita
  • tuottavat ja kehittävät mielenterveyttä edistäviä palveluita

Liity jäseneksi tai perusta uusi seura

Liity jäseneksi paikallisen mielenterveysseuran , jolloin tuet sen toimintaa jäsenmaksun myötä ja voit osallistua kehittämiseen.

Voit myös yhteistyössä muiden innostuneiden ihmisten kanssa perustaa uuden paikallisen seuran, jos alueellanne ei sellaista vielä ole.

Asta Tuominen-Roth
Järjestöassistentti

+358 40 657 4473Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki

Katja Müller