Tekstin koko

Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa

Maailman mielenterveyspäivää 10.10. vietetty 20 vuotta

mielenterveyspaiva2011 pieniMaailman mielenterveyspäivää vietetään jo 20. kerran ympäri Suomea mitä kekseliäimmin kekkerein, mutta silti tärkeää asiaamme unohtamatta. Tapahtumat, seminaarit ja juhlat kokoavat Vapaaehtoisena vaikutat -teemalla sankoin joukoin innostuneita järjestäjiä ja osallistujia.

Helsingissä päivää vietetään Rautatieaseman laiturialueella ja Postihallissa. Mielenterveysseuran puheenjohtaja, tohtori Pentti Arajärvi luovuttaa Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon toimittaja Tiina Merikannolle. Pentti Arajärvi, Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Marita Ruohonen ja lähihoitaja, selviytyjä Tarja Tallqvist ovat toimittaja Sanna Mämmin haastateltavina klo 13–14 välillä, ja Ben Furman avaa kahdeksi tunniksi klo 14-16 Rautatieasemalla kävijöille ilmaisia pikaterapiaistuntoja.

Nuoret tuunaavat Rautatieasemalla kynäruiskutaiteilija Tare Kaikkosen opastuksella tennareita, t-paitoja tai simmareita. Tapahtumassa esiintyy rokkari Ville Liimatainen ja Flinch-bändi  ja tanssiryhmä DCA.  Lisäksi esittäytyy lokakuussa toimintansa aloittava nuorten mielenterveysseura Yeesi ja mukana on myös Kaakkois-Helsingin mielenterveysseura Mieto.

Paikallisseurojen tapahtumia

7.10.

Rovaniemen seudun mielenterveysseura

Kaikille avoimet iltamat Wanhaan malliin Lyseon puiston lukion juhlasalissa.

8.10.

Ylä-Savon mielenterveysseura

Savon Tähti Gaala -tanssiaistapahtuma Olvi-Oluthallissa Iisalmessa.

Jyväskylän seudun mielenterveysseura

Vapaaehtoistyön messutapahtuma tanssisali Lutakossa.

9.10.

Nummi-Pusulan mielenterveysseura

Tempaus Nummen kylätalolla. Ohjelmassa mm. arpajaiset, haitarinsoittoa, yhteislaulua, runonlausuntaa, makkaranpaistoa, kirpputori ja puffetti. Nuorisotalolla mitataan verenpainetta ja jaetaan diabetestietoa.

Jämsän seudun mielenterveysseura

Kynttiläkirkko Hallin seurakuntatalolla.

10.10.

Akaan seudun mielenterveysseura

Mielenterveysseuran tapahtuma ja kunniakirjan luovutus

Forssan seudun mielenterveysseura

Toiminnallinen mielenterveyspäivä toimistolla. Tempaus "Kävele koiran kanssa ja ota kaveri mukaan".

Helsingin seudun mielenterveysseura

10-vuotisjuhla

Hämeenlinnan seudun mielenterveysseura

Sukupuolisuus mielen hyvinvoinnin lähteenä -tilaisuus Hämeenlinnan SRK-talolla. Ohjelmassa mm. alustus aiheesta Marja-Leena Haapasen esitys ”Sukupuolisuus elämän voimanlähteenä” ja Hämeenlinnan hyvän mielen teon tekijän palkitseminen.

Joensuun seudun mielenterveysseura

Joensuun Seudun Juhlakirja -historiikin julkistaminen.

Kiteen seudun mielenterveysseura

Tyyne ja Martta -tilaisuus Kitee-salissa.

Kuopion seudun mielenterveysseura

Luento mielenterveydestä ja sen merkityksestä jokaisen oikeutena, Snellmania, Kuopio. Kouluttaja tuomiokapitulin notaari Marja-Sisko Aalto.

Järjestetään Kuopion kesäyliopiston, Snellman-instituutin, Suomen Mielenterveys-seuran, Kuopion seudun mielenterveysseuran, Kuopion kriisikeskuksen, Omaiset mielenterveystyön tukena, OMA ry:n ja Psykiatrian klinikan (KYS) yhteistyönä.

Länsi-Pohjan mielenterveysseura

Osallisuus Ilona -tilaisuus Kemin kulttuurikeskuksessa klo 14-17. Lue lisää>>>

Oulun seudun mielenterveysseura

Makeaa asiaa –tempaus kaupungilla. tukihenkilöt jakavat tikkareita, joissa viestitään vapaaehtoistyön mahdollisuuksista ja toivotetaan hyvää mielenterveyspäivää.

Porin mielenterveysseura

Mielenterveysasiaa Tapsan tyylillä -tapahtuma Winnovassa (ent. Porin kauppaoppilaitos). Luennoitsijana terveyskeskuslääkäri Tapani Kiminkinen.

Rovaniemen seudun mielenterveysseura

Rovaseudun Mielenterveysteko -palkinnon jakaminen Vapaaehtoistyönkeskus Neuvokkaassa.

Vihdin seudun mielenterveysseura

Hyvän Mielen tapahtuma Nummelan seurakuntakeskuksessa.

Tulosta tämä sivu
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä