Tekstin koko

Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa

27.6.2013 14.25

Virtuaalinen metsäkävely keväisessä luonnossa

Jo viisi minuuttia metsässä vaikuttaa myönteisesti henkiseen hyvinvointiimme, silti metsää on hyödynnetty vain vähän mielenterveystyössä. Suomen Mielenterveysseuran Hyvän mielen metsäkävely -hankkeessa etsitään uusia tapoja käyttää metsää edistävässä mielenterveystyössä.

Järjestöjohtaja Sinikka Kaakkuriniemi on innoissaan ensimmäisestä virtuaalisesta metsäkävelystä.
– Virtuaalikävelyn avulla pääsee aistimaan keväistä luontoa, vaikka ei itse pääsisikään luontoon liikkumaan. Toivottavasti virtuaalikävely tavoittaa esimerkiksi sairaaloissa tai vanhusten palvelutaloissa niitä ihmisiä, jotka itse eivät pääse luontoon.
– Tavoitteenamme on muun muassa kannustaa liikkumaan metsäluonnossa. Virtuaalikävely toimii myös hyvänä muistutuksena, että luonnossa on paljon asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Luontoa voi aistia yksin tai yhdessä muiden kanssa.
– Hyvän mielen metsäkävelyiden tavoitteena on myös lisätä yhteisöllisyyttä, sukupolvien välistä yhdessäoloa, vähentää yksinäisyyttä ja ennaltaehkäistä mielenterveysongelmia, kertoo Kaakkuriniemi.

Virtuaalimatka kevätluonnossa on ensimmäinen osa metsäkävelyiden sarjaa. Virtuaalikävely löytyy Mielenterveysseuran YouTube-kanavalta ja on kaikkien vapaasti katsottavissa ja levitettävänä.
– Myöhemmin sarja täydentyy myös muiden vuodenaikojen kävelyillä, kertoo Kaakkuriniemi.

Virtuaalikävelyn verkkoon on kuvannut ja leikannut Eetu Benson ja äänisuunnittelijana on toiminut Mikko Roisko.

Hyvän mielen metsäkävely -hanke>>>

Tulosta tämä sivu