Tekstin koko

Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa

SELMA - oma-apuohjelma traumaattisiin kriiseihin

Emielenterveys2SELMA - selviytymismatka kriisistä eteenpäin on yksittäisen, järkyttävän tapahtuman kohdanneille tarkoitettu 8 viikkoa kestävä oma-apuohjelma internetissä.

Järkyttävä tapahtuma voi olla esimerkiksi parisuhteen päättyminen, vakava sairastuminen, liikenneonnettomuus tai läheisen kuolema. Pitkäaikaista traumatisoitumista, esimerkiksi toistuvaa lähisuhdeväkivaltaa tai seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneille ohjelma ei sovellu.

SELMA on tarkoitettu vaikean elämäntapahtuman itsenäisen käsittelyn tueksi. SELMAan hakeuduttaessa järkyttävästä tapahtumasta täytyy olla kulunut vähintään 6 kuukautta.

SELMA on oma-apuohjelma, joten osallistujan täytyy olla kiinnostunut käsittelemään kriisiä itsenäisesti ja kirjoittamalla. SELMA ei sisällä vertaistukea eli siinä ei ole ryhmäkeskusteluita muiden järkyttäviä asioita kokeneiden kanssa.

SELMA koostuu kahdeksasta, viikon välein avautuvasta istunnosta. Ohjelman aikana osallistuja on kolme kertaa yhteydessä puhelimitse kriisityöntekijään eli tuutoriin, joka tukee ohjelmassa etenemistä.

Lisätietoa SELMA:sta ja hakeutuminen ohjelmaan>>>


Tulosta tämä sivu
selma banneri

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä