Tekstin koko

Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa

Tukihenkilö auttaa ja tukee vaikeissa elämäntilanteissa

Tarvitsetko tukea vaikeassa elämäntilanteessa? Voit saada pidempiaikaista apua ja tukea tukihenkilöltä, joka on Mielenterveysseuran yli 20 vuoden aikana kehittämän mallin mukaisesti haastattelemalla valittu ja koulutettu. Tukihenkilö kuuntelee, tukee, kannustaa ja keskustelee vaikeassa elämäntilanteessa. Hän on sitoutunut luottamuksellisuuteen, vaitioloon ja Mielenterveysseuran tukihenkilötyön arvoihin. Tukihenkilöt voivat auttaa eri tavoin: kriisipuhelimen välityksellä, netin kautta tai pidemmässä henkilötukisuhteessa.

Tukihenkilötyön arvot >>>

Mitä henkilötukisuhde tarkoittaa käytännössä?

Henkilötukisuhde tarkoittaa vapaaehtoista pidempiaikaista tukihenkilösuhdetta tukijan ja tuettavan välillä. Tukisuhde solmitaan avun tarvitsijan ja tukihenkilön välille erillisellä sopimuksella. Tukisuhde on paikallaan tilanteessa, jossa ei jaksa yksin, omat tukiverkostot ovat puutteellisia ja pidempiaikaisen avun tarve on nähtävissä.

Tukihenkilö ottaa huomioon tuettavan omat lähtökohdat ja tarpeet sekä pyrkii vahvistamaan hänen omia selviytymiskeinojaan ja voimavarojaan. Tuen muotoina ovat keskustelu ja konkreettisten asioiden hoitaminen yhdessä tuettavan kanssa, esimerkiksi virastoissa.

Jos tarvitset itsellesi pidempiaikaiset henkilötukisuhteen, ota yhteyttä tilanteesi kartoittamiseksi paikalliseen mielenterveysseuraan

Lue tästä tukihenkilön haastattelu >>>

Tulosta tämä sivu