Tekstin koko

Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa

Tule mukaan

Paikalliset mielenterveysseurat järjestävät monimuotoista, mielen hyvinvointia edistävää toimintaa. Seurat toimivat yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa ja sen arvopohjan mukaisesti.

Paikallisseurojen ylläpitämät alueelliset kriisikeskukset tukevat selviytymistä erilaisissa elämän vaikeuksissa ja kriisitilanteissa. Aluekoordinaattorit toimivat Suomen Mielenterveysseuran ja paikallisten seurojen yhteistyön linkkinä tukien paikallista toimintaa.

Voit edistää oman alueesi mielen hyvinvointia liittymällä paikallisseuran jäseneksi tai tulemalla mukaan vapaaehtoistoimintaan. Voit myös perustaa alueellesi uuden mielenterveysseuran. Mukaan paikallisen seuran toimintaan pääset ottamalla yhteyttä omalla alueellasi toimivaan paikalliseen seuraan.

Ota yhteytta
                                                                                                  Kuva: Aino Ahtiainen

Miten paikallisissa seuroissa voi toimia?

Paikallistoiminnassa voit muun muassa

• järjestää tapahtumia
  • aktivoida alueesi asukkaita vaikuttamaan yhteisiin asioihin
  • toimia tukihenkilönä puhelimessa, netissä tai henkilötukisuhteessa
  • kouluttaa pidemmän kokemuksen jälkeen muita vapaaehtoisia tukihenkilöitä
  • tiedottaa ja julkaista aineistoja
  • osallistua mielenterveyttä edistävien palveluiden järjestämiseen
  • rakentaa yhteistyötä alueen eri toimijoiden, muun muassa kansalaisopistojen ja sosiaalitoimen kanssa
  • osallistua alueellisten ja paikallisten hankkeiden toteuttamiseen.

• Hanketoiminnan kautta paikalliset mielenterveysseurat muun muassa

• edistävät lasten ja nuorten mielenterveyttä
  • rakentavat koulujen ja kotien välistä yhteistyötä
  • tukevat maahanmuuttajanuoria
  • kehittävät kriisiauttamista
  • koordinoivat tukihenkilötoimintaa
  • kehittävät asumisen tukipalveluita
  • tukevat mielenterveyskuntoutujien päivätoimintaa ja
  • tekevät ehkäisevää päihdetyötä.
  • Mielenterveysseuran hankkeet >>>

SOS-kriisikeskuksen vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoimintaan voi osallistua Helsingin SOS-kriisikeskuksessa monella tavalla. Koulutetut vapaaehtoiset toimivat päivystäjinä kriisipuhelimessa ja Tukinetissä, henkilökohtaisina tukihenkilöinä tai vertaisryhmäohjaajina. Vapaaehtoisten toiminnan tavoitteena on tukea kriisin kokeneita tai muuten vaikeassa tilanteessa olevia. Lue lisää>>>

Uuden seuran perustaminen

Jos innostut uuden paikallisen mielenterveysseuran perustamisesta, ota yhteyttä oman alueesi aluekoordinaattoriin tai järjestöjohtaja Sinikka Kaakkuriniemeen (etunimi.sukunimi(at)mielenterveysseura.fi).

Jos haluat mukaan paikallistoimintaan, ota yhteys sinua lähinnä olevaan paikallisyhdistykseen.

Paikallisyhdistysten yhteystiedot >>>

Jäsenliittymislomake verkossa >>>