Alviina Alametsä Mielenterveyspooli 2.0 projektipäälliköksi

Uutiset

Kansanedustaja Pekka Haaviston eduskunta-avustaja Alviina Alametsä on valittu Mielenterveyspooli 2.0 -hankkeen projektipäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässä 19.3.2018.

Alviina Alametsä.
Alviina Alametsä

Mielenterveyspoolin muodostavat suomalaisen mielenterveystyön keskeiset toimijat. Hanke (2018–2020) vahvistaa järjestöjen yhteistä vaikuttamistyötä ja tuotosten hyödyntämistä sekä tiivistää järjestöjen yhteistyötä.

Valtiotieteiden kandidaatti Alviina Alametsälle (25) on kertynyt monipuolinen tausta tehtävän menestyksellisen hoitamiseen. Eduskunta-avustajan taustan lisäksi hän on Helsingin kaupunginvaltuutettu (vihr).

Alametsä on työskennellyt erilaisissa dialogihankkeissa ja järjestöissä, esimerkiksi presidentti Martti Ahtisaaren perustamassa konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä. Maisterivaiheen opinnot sisältävät maailmanpolitiikan tutkimusta Helsingin yliopistossa. Alametsä on ollut mukana Nuorisoyhteistyö Allianssin, Helsingin yliopiston ylioppilakunnan HYY:n ja Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n toiminnassa. Alametsän harrastuksiin kuuluvat metsissä liikkuminen, urheilu ja taidemaalaus.

Mielenterveyspooli 2.0 -hankkeen toteuttavat poolin jäsenistä Finfami, KoKoA – Koulutetut kokemusasiantuntijat, Mielenterveyden keskusliitto, Nyyti, Psykosociala förbundet, Suomen Klubitalot ja Suomen Mielenterveysseura.

Toimintaa rahoittaa STEA Veikkauksen tuotoilla. Hankkeen hallinnoivana tahona ja työnantajana toimii Suomen Mielenterveysseura.

Lisätietoa

Kristian Wahlbeck, kehitysjohtaja, Suomen Mielenterveysseura, kristian.wahlbeck@mielenterveysseura.fi, puh. 0400 659101

Alviina Alametsä, alviina.alametsa@mielenterveysseura.fi, puh 040 7294597

Mielenterveyspoolin tavoitteena on edistää kansalaisten mielenterveyttä ja kohentaa mielenterveyspalveluja tarvitsevien asiakkaiden ja heidän omaistensa asemaa, palvelujen laatua ja henkilöstön työolosuhteita sekä vaikuttaa yhteiskunnassa kansalaisten henkisen hyvinvoinnin parantamiseksi.

www.mielenterveyspooli.fi