Arabian- ja englanninkielinen kriisipuhelin hakee vapaaehtoisia päivystäjiä

Uutiset

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä arabian- ja englanninkielisen kriisipuhelimen päivystäjänä Helsingin SOS-kriisikeskuksessa?

Vapaaehtoiseksi voi hakea aikuinen, jolla on riittävä kielitaito arabian ja englannin kielissä, jonka oma elämä on kunnossa ja mahdolliset omat kriisit käsitelty riittävän kaukana menneisyydessä.

SOS-kriisikeskus tarjoaa vapaaehtoistoimintaa kriisissä tai muuten vaikeassa elämäntilanteessa olevien tukena puhelimessa. Yleensä vapaaehtoiset työskentelevät kaksi kertaa kuukaudessa. Vapaaehtoisena saat perusteellisen koulutuksen tehtävääsi. Vapaaehtoistyöntekijän tukena ovat ammattilaiset, työnohjaustapaamisia on kuukausittain ja jatkokoulutuksia säännöllisesti.

Vapaaehtoiset noudattavat puhelin- ja verkkoauttamisen (ks. www.puheet.net) ja tukihenkilötoiminnan eettisiä periaatteita.

Jos haluat SOS-kriisikeskuksen kriisipuhelimen vapaaehtoiseksi täytä hakemus täällä. Kriisiauttamiseen sopivat hakijat kutsutaan haastatteluun. Koulutukseen valitut käyvät noin 35 tuntia kestävän kurssin. Kurssille osallistuvat sitoutuvat olemaan kurssi-illoissa aktiivisesti paikalla ja toimimaan koulutuksen jälkeen vapaaehtoisena vähintään vuoden ajan. Kurssiin sisältyvät Mielenterveyden ensiapu 1 ja 2 koulutukset.

Vapaaehtoiseksi haluavien hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti, mutta syksyn koulutuksen hakuprosessissa huomioidaan ne hakemukset, jotka ovat saapuneet 26.8.2018 mennessä.

Koulutuspäivät:

• 3., 6. ja 10. syyskuuta (MTEA1)
  • 17., 20. ja 24. syyskuuta klo 16.15–20.00 (MTEA2),
  • 1.10. Vapaaehtoisena toimiminen Suomen Mielenterveysseuran SOS-kriisikeskuksessa
  • 11.10 Kriisipuhelin ja eettiset periaatteet
  • 15.10 Arabiankielinen kriisipuhelin

Hakulomake Helsingin SOS-kriisikeskuksen vapaaehtoiseksi.

Arabian- ja englanninkielinen kriisipuhelin:

• päivystää numerossa 040 1958208
  • linjalle voi soittaa myös Whatsappin, Viberin ja Tulka-sovelluksen välityksellä
  • päivystysajat ovat ma, ti, to, pe klo 11—15, ja ke klo 18—22
  • päivystäjät vastaavat arabiaksi ja englanniksi
  • soittaa voi myös nimettömänä
  • arabiankieliset verkkosivut: www.mielenterveysseura.fi/azma

Lisätietoja Kriisipuhelimesta: