"TOIVO-ryhmässä parasta on puhuminen toisten kanssa"

Butsaba on TOIVO-ryhmäläinen Helsingistä. Kysyimme häneltä mitä hänelle kuuluu.

Butsaba

TOIVO-ryhmässä parasta on... puhuminen toisten kanssa.

Paras kokemus elämässä… on ollut saada lapsi, ja olen siitä tosi iloinen.

Parhaiten tutustun ihmisiin… jos hän hymyilee minulle. Se tarkoittaa että tämä ihminen haluaa jutella minulle. Jos toinen ihminen on tosi vakava, niin silloin ei tee mieli jutella hänen kanssaan.

Suomessa pitäisi olla enemmän… tukea kaikille samalla tavalla. Kaikilta pitäisi vaatia samoja asioita taustasta riippumatta.

Minulle tulee hyvä mieli… Minulla on iloinen mieli melkein koko ajan, tykkään käydä koulussa, kuntosalilla ja uimassa.

Jos minulla on vaikea päivä, niin… kävelen metsässä ja kuuntelen musiikkia, istun puistossa rauhassa.

Itkin viimeksi… pari päivää sitten, koska mietin yhtä vaikeaa tilannetta mun elämässä.

Toivon, että… kaikki menee hyvin.

Haluan rohkaista ihmisiä… En tiedä mitä sanoa, koska kaikilla on erilainen tarina. Kysymys on, että oletko valmis avaamaan itseäsi vai haluatko sulkeutua. Moni ihminen ei ole valmis avaamaan itseään, ja sulkee asiat sisälleen. Se on surullista. Joskus näen sitä, että joku on ollut pitkään stressaantunut ja sairastuu siitä. Moni ihminen tarvitsee apua, muttei halua avautua.

Tässä blogisarjassa käsitellään maahanmuuttoa ja mielenterveyttä eri näkökulmista MIOS-hankkeen edetessä. Tämä on sarjan toinen kirjoitus. Seuraava julkaistaan 11.9.

Aiemmat kirjoitukset:

Mielenterveysseurat polkaisevat liikkeelle maahanmuuttajien osallisuuden edistämisen

Johannes Parkkonen
Projektipäällikkö