Lapinlahden Lähde Oy – tiloja mielen hyvinvoinnin toimijoille

Lapinlahden Lähde Oy on voittoa tavoittelematon Suomen Mielenterveysseuran omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka tehtävänä on mahdollistaa kansalaislähtöinen mielenterveyttä edistävä toiminta entisen Lapinlahden sairaalan rakennuksissa. Yritys tarjoaa arvojensa mukaisesti vuokralle toimitiloja entisen sairaalan rakennuksista mielen hyvinvoinnin toimijoille.

Lapinlahden sairaala on Suomen ensimmäinen mielisairaalakäyttöön valmistunut sairaala ja on Euroopan vanhimpia psykiatrista hoitoa varten rakennettuja hoitolaitoksia. C.L. Engelin suunnittelema sairaala on rakennuslain nojalla suojattu ja on arvokas osa Suomen rakennus- ja kulttuuriperintöä. Sairaalaa on alusta lähtien ympäröinyt laaja puutarha.

Lapinlahden Lähde Oy pyrkii toiminnallaan rakennusten kulttuurihistoriallisten arvojen säilyttämiseen ja korostumiseen. Tiloista huolehditaan ja niitä kunnostetaan yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Lapinlahden entisen sairaalan tiloja on vuokrattu Helsingin kaupungilta 1.1.2016 alkaen. Alueen kaava edellyttää alueen toiminnan liittyvän julkiseen sosiaalitoimeen tai terveydenhuoltoon, ja tiloja vuokrataan ensisijaisesti yleisölle avoimeen, osallistavaan ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksia hyödyttävään toimintaan.

Mielenterveysseuran Lapinlahden Lähde -hanke toimii sairaalan tiloissa. Helsingin kaupunki ei ole tehnyt lopullista päätöstä Lapinlahden sairaala-alueen jatkokäytöstä. Suomen Mielenterveysseuran tavoitteena on säilyttää alue mielen hyvinvoinnin palveluksessa.

Lapinlahden Lähde Oy:n Y-tunnus on 2732608-6.

Tapahtumavuokraus

Lisätietoa Lapinlahden Lähteen vuokrattavista tiloista Lähteen verkkosivuilla