Yrittäjäkilta tukee yrittäjien hyvinvointia

Yrittäjänä olet yrityksesi tärkein henkilö. Huolehtiessasi omasta terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi, huolehdit todennäköisesti myös henkilöstösi hyvinvoinnista.

Suomen Mielenterveysseura ja Suomen Yrittäjät ovat kehittäneet toimintamallin tukemaan pk-yrittäjien työtä ja hyvinvointia. Yrittäjien hyvinvointikiltatoiminta on ennaltaehkäisevää työsuojelua ja yrittäjien hyvinvointia tukevaa toimintaa koulutuksen, vertaisryhmätoiminnan ja yhteistyön keinoin.

Hyvinvointikoulutus

Kaipaatko uutta energiaa arkeen ja työhösi? Yrittäjänä sinulla on mahdollisuus oppia tunnistamaan omia voimavarojasi ja selviytymiskeinojasi entistä paremmin ja vahvistaa niiden vaikutusta elämässäsi ja yrittämisessäsi.

Hyvinvointikoulutuksesta saat voimia, tietoa ja taitoa selviytyä elämän ongelmista, kriiseistä ja muista vaikeuksista. Koulutuksen pääajatuksena on, että hyvinvointimme perustana oleva henkinen hyvinvointi on elämän kivijalka ja voimavara, jota voimme kehittää samoin kuin fyysistä kuntoammekin. Tervetuloa treenaamaan mielen hyvinvointia!

Tulevat koulutukset

Kiltaryhmät

Lähes puolet yrittäjistä jaksaa työssään hyvin. Toinen puoli yrittäjistä arvioi työkykynsä hyväksi, vaikka jaksamista uhkaavat riskitekijät, kuten stressi, ovat jo näkyvissä. Kumpaan ryhmään sinä kuulut? Kaipaatko lisää elämäiloa, virkistymistä, uusia kumppaneita tai kollegoiden tukea? Ulkopuolisen tuen hyödyntäminen sekä yritysten keskinäinen yhteistyö ja verkostoituminen mahdollistavat paremman yrityksesi tuloksen sekä lisäävät mielen hyvinvointiasi.

Kiltaryhmä on hyvinvointiryhmä, jossa sinulla on mahdollisuus verkostoitua ja jakaa luottamuksellisesti yrittämiseen ja arkeen liittyviä kokemuksia, ajatuksia ja oivalluksia.

 

Yhteistyössä 

Yrittäjien hyvinvointikilta -toiminnan kehittäminen lähtee palvelun käyttäjän, yrittäjän, tarpeista. Siksi on tärkeää kuunnella sinun kokemuksiasi ja ajatuksiasi yrittämisestä ja Kiltatoiminnasta. Yhteistyö ja yhteistyöverkostot ovat tähän oiva keino. Yrittäjien hyvinvointikillan yhteistyöverkostoja on ympäri Suomea. Suomen Yrittäjien aluejärjestöistä yhteistyössä ovat mukana Lapin Yrittäjät, Keski-Suomen Yrittäjät, Hämeen Yrittäjät, Etelä-Karjalan Yrittäjät, Satakunnan Yrittäjät, Helsingin Yrittäjät, Uudenmaan Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät, Pirkanmaan Yrittäjät, Savon Yritäjät ja Varsinais-Suomen Yrittäjät

Yhteistyössä ovat mukana myös paikalliset mielenterveysseurat ja Kemin kriisikeskus Turvapoiju, Lapin kriisikeskus Rovaniemellä, Saimaan kriisikeskus Lappeenrannassa, Hyvinkään kriisikeskus, Turun kriisikeskus Turussa, Rauman kriisikeskus Ankurpaikk´ ja Sastamalan Tukitalo sekä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Kuntoutussäätiö.

Suomen Mielenterveysseura on Työelämä 2020 -hankkeen yhteistyökumppani.

Jos kiinnostuit toiminnasta, ole rohkeasti yhteydessä joko Yrittäjien aluejärjestöihin tai Suomen Mielenterveysseuraan Kiltatoimintaan.

Lue lisää

 

Yhteystiedot

Maija Hansen
Asiantuntija, työelämän kehittäminen
Mielenterveyden edistämisen yksikkö

+358 40 652 7337Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki

Yhteystiedot

Paula Noresvuo
Projektisuunnittelija
Yrittäjien hyvinvointikilta, Mielenterveyden edistämisen yksikkö

+358 40 661 3511Maistraatinporti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki