Maailman mielenterveyspäivä 2018 - Olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet

Olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet

Maailman mielenterveyspäivän 2018 teemana on maailmanlaajuisesti nuorten mielenterveys muuttuvassa maailmassa. Suomessa lähestymme aihetta nuorten mielenterveyden vahvistamisen kannalta. Mielenterveysseuran uudistettujen vahvuuskorttien avulla on helppoa tuoda esiin jokaisen omia vahvuuksia ja keskustella niistä. Illalla näytetään ”vihreää valoa” kaikille vahvuuksia arvostaen ja diagnooseista riippumatta.

Erityisenä kohderyhmänä ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Paikallisten mielenterveysseurojen toivotaan vievän kortit ja vinkit korttien käyttöön nuorten pariin: kouluihin, oppilaitoksiin, nuorisotiloihin tai harrastusryhmiin. Tapahtumailtana voi osallistua kilpailuun ja luoda oman vihreän valaistuksen.

Näin voit osallistua Maailman mielenterveyspäivän viettoon:

Valaise vihreällä

Maailman mielenterveyspäivän 10.10. iltana klo 18 jälkeen valaistaan vihreällä rakennuksia, ikkunoita tai vaikkapa itselle tärkeitä esineitä. Vihreällä valaisemisella on symbolinen merkitys stigmaa vastaan. Kun valaiset vihreällä, näytät kaikille tasa-arvoisesti vihreää valoa diagnooseista riippumatta ja olet mukana edistämässä avoimempaa keskusteluympäristöä. Jaa kuva vihreällä valaisemastasi kohteesta instagramissa #vihreaavaloa #kymppikymppi #mielenterveys.

Vahvista vahvuuksia

Vahvuuksien miettiminen ja niistä keskustelu voi vahvistaa itsetuntemusta. Uudistetut vahvuuskortit soveltuvat nuorten lisäksi kaikenikäisten kanssa käytettäväksi. Niitä voi käyttää yksin, ryhmässä tai parin kanssa. Ne sopivat käytettäväksi eismerkiksi työtiimeissä, keskusteluryhmissä, harrastusryhmissä, rekrytoinnissa tai urasuunnittelussa. Kun olet valinnut vahvuutesi tai pelaillut korttien kanssa omassa sosiaalisessa porukassasi jaa kuva instagramissa #kymppikymppi #vahvuuskortit #mielenterveys.

UUDISTETUT VAHVUUSKORTIT

Jutta Kajander