Maailman mielenterveyspäivän Mind Pride -kulkue Helsingissä 10.10.2018 - "Olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet."

Uutiset

Suomen Mielenterveysseura ja YLEn Jenny+ -ohjelmasarja järjestävät yhdessä Maailman mielenterveyspäivän Mind Pride -kulkueen Helsingissä. Tule mukaan ja näytä vihreää valoa erilaisuudelle! Mind Pride -kulkue starttaa Helsingin Lasipalatsin aukiolta Amos Rex -museon pihalta keskiviikkona 10.10.2018 klo 18. Kulkuetta johtavat Jenny+:sta tutut Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas. Tapahtuman artistivieraana on Uniikki klo 19 Lasipalatsin aukiolla.

Joka toinen suomalainen sairastuu elämänsä aikana mielenterveyden häiriöön: saa diagnoosin masennus, ahdistushäiriö, syömishäiriö... - tai elää oireidensa kanssa koskaan saamatta niille nimeä. Mielenterveyden häiriöt koskettavat meitä kaikkia jossain muodossa - oman tai läheisen kokemuksen kautta.

Maailman mielenterveyspäivänä järjestettävä Mind Pride on kaikenlaisten mielten kulkue, jolla halutaan poistaa mielen sairauksiin ja oireiluun liittyvää stigmaa.

Mind Prideen voi osallistua jokainen näyttämällä vihreää valoa esimerkiksi kotinsa ikkunoissa, yrityksen / työpaikan tiloissa, somessa tunnisteilla #mindpride #vihreaavaloa tai vaikka pukemalla kyseisenä päivänä päälleen vihreää.

Muun muassa Finlandia-talo loistaa vihreänä ja Valotaideryhmä Lux Askola osallistuu vihreällä valokuvalla Haukankalliosta  Miten sinä voisit hehkuttaa vihreää valoa Maailman mielenterveyspäivänä?

Mind Priden järjestävät Mielenterveysseura ja Yle. Tapahtumassa kuvataan materiaalia Jenny+-sarjan kolmannen kauden avausjaksoon.

Näin voit osallistua Mind Prideen 10.10.2018:

Tule mukaan kulkueeseen klo 18-19. Kulkue lähtee Lasipalatsin aukiolta.

Näytä vihreää valoa kotisi ikkunoissa, yrityksesi tiloissa, vaatteillasi missä ikinä kuljetaan.

Osallistu somessa ja näytä vihreää valoa tunnisteilla #mindpride #vihreaavaloa #mielenterveys #kymppikymppi

Jutta Kajander
Viestinnän asiantuntija