Nuoren mielen ensiapu -koulutus 19.1.2018 Helsinki

Mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen

Aika: 19.1.2018 klo 9.00 - 16.00
Paikka: G18, Yrjönkatu 18 A, huone 301, 3. krs, 00120 Helsinki

Koulutus on TÄYNNÄ.

Laajuus: 1 lähipäivä (7 h) ja verkkokurssi (4 vkoa)

Kenelle: NMEA-koulutus on tarkoitettu 7–18 -vuotiaita lapsia tai nuoria työssään tai vapaa-ajallaan kohtaaville. Koulutus soveltuu esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, nuorisotyöntekijöille, opettajille ja oppilashuoltoryhmän jäsenille sekä urheiluseurojen valmentajille.

Tavoitteet: Koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia, parantaa niiden varhaista tunnistamista, vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa sekä tarjota tukea ja apua.

Sisältö: NMEA-koulutuksessa käsitellään lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin vaikuttavia arjen haasteita ja ilmiöitä kuten univaikeuksia, netin käyttöä ja koulukiusaamista. Koulutuksessa tutustutaan myös tavallisimpiin lasten ja nuorten mielenterveyden häiriöihin ja ongelmiin kuten ahdistuneisuushäiriöihin, itsetuhoisuuteen sekä käytöshäiriöihin.

Hinta: Koulutus on osallistujille maksuton (lounas omakustanteinen). Koulutukseen sisältyy oppikirja.

Ohjaajat: Nonni Mäkikärki ja Johanna Creswell-Smith

Päivämäärä:
19/01/2018 - 09:00
Sijainti:
G18, Yrjönkatu 18 A, 00120 Helsinki
Kohderyhmä:
Koulutus soveltuu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveydenalan ammattilaisille sekä vapaaehtoisille
Järjestäjä:
Suomen Mielenterveysseura yhteistyössä Psykosociala Förbundetin kanssa
Hinta:
Koulutus on osallistujalle maksuton.

Sirpa Väänänen
Suunnittelija