Nuoren mielen ensiapu -koulutus 8.1.2018 Suonenjoki

NMEA-koulutus on tarkoitettu 7–18 -vuotiaita lapsia tai nuoria työssään tai vapaa-ajallaan kohtaaville. Koulutus soveltuu esimerkiksi:

* sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, nuoriso-työntekijöille, opettajille ja oppilashuoltoryhmän jäsenille sekä urheiluseurojen valmentajille.

Koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia, parantaa niiden varhaista tunnistamista, vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa sekä tarjota tukea ja apua.

NMEA-koulutuksessa tutustutaan ilmiöihin ja arjen haasteisiin, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin kuten netin käyttö, pelaaminen, koulukiusaaminen ja univaikeudet sekä perehdytään lasten ja nuorten tavallisimpiin mielenterveyden häiriöihin ja ongelmiin (mm. masennus, ahdistuneisuushäiriöt, käytöshäiriöt ja itsetuhoisuus).

* Koulutuksessa pohditaan tapoja, joilla lasten ja nuorten mielenterveyttä voidaan vahvistaa sekä keinoja ehkäistä ongelmia.

Aika:
8.1.2018 klo 8.30 - 16.00.
Koulutuksen laajuus: 1 lähipäivä (7 h) ja verkkokurssi (4 vkoa).

Paikka:
Suonenjoen terveysasema
Sairaalapolku 5, kokoustila, K-kerros, 77600 Suonenjoki

Hinta:
Mielenterveys kuuluu kaikille -hankekoulutuksena osallistujille maksuton. Sisältää opetuksen, kurssikirjan ja todistuksen.

Ohjaajat:
Auri Saloranta ja Piia Tenhunen

Lisätiedustelut ja ennakkoilmoittautuminen 16.12.2017 mennessä:
Auri Saloranta,auri.saloranta@pieksamaki.fi
Piia Tenhunen, piia.tenhunen@pieksamaki.fi