Perheterapia-lehti

Tule mukaan kehittämään Perheterapia-lehteä! Mistä aiheista haluat lukea? Tulisiko lehden siirtyä sähköiseen julkaisutapaan?

OSALLISTU PERHETERAPIALEHDEN LUKIJAKYSELYYN

Perheterapia-lehti on terveyden- ja sosiaalihuollon, opetus- ja kasvatusalan sekä sielunhoitotyön perheterapiaa sekä perhe- ja verkostokeskeistä työtä tekevien ammattilehti.

Lehti julkaisee artikkeleita perheterapian ja muiden psykoterapian suuntausten eri työmuodoista. Palstatilaa saavat myös kiinnostavat teoreettiset pohdinnat terapiatyön kehittämiseksi. Lisäksi lehdessä julkaistaan hankekuvauksia, tapausselostuksia, kongressiselosteita ja uutisia. Lehti on tietolähde myös sosiaalisten järjestelmien käyttäytymisestä ja organisaatioiden kehittämisestä kiinnostuneille.

Lehteä kustantaa SMS-Tuotanto Oy, joka on Aikakausimedian ja Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton Kultti ry:n jäsen.

Päätoimittaja
Eija-Liisa Rautiainen

Perheterapia-lehden uusimmat numerot

Perheterapialehdessä 4/2018 Jan-Christer Wahlbeck käsittelee pariterapian ulottuvuuksia. Numerossa esitellään myös Kasvun tukea, näyttöön perustuvien menetelmien työkalupakkia. Lehti on saatavilla täällä.

Eija-Liisa Rautiaisen Perheterapia-lehden (2/18) pääkirjoituksen "Perhe- JA pariterapiaa" voit lukea tästä.

Vuoden 2018 ensimmäisessä numerossa käsitellään mm. lapsettomuuskokemuksen vaikutuksia parisuhteen hyvinvointiin.

Perheterapia-lehden numerossa (4/2017) julkaistaan tutkimus, jossa pariterapia-asiakkaiden ahaa-elämyksiä rekisteröitiin kun he katselivat videotallenteita omista terapiaistunnoistaan.

Lue Perheterapia-lehden (1/2017) artikkeli itsemurhia ehkäisevästä LINITY-menelmästä.

Perheterapia-lehden numero 4/2016 sisältää artikkelit muun muassa dialogisesta lähestymistavasta lastensuojelussa ja perheen luonnollisesta verkostosta osana perhetyöprosessia.

Numero 3/2016 käsitteli mm. sitä kuinka raha ja siihen liittyvät ristiriidat ovat yksi yleisimmistä riidanaiheista parisuhteessa. Voit ostaa lehden sähköisenä versiona täältä.

Lehdessä 2/2016 pohdittiin muun muassa naisten merkityksenannon tapoja silloin, kun hyvän äidin mallitarina ei toteudu omalla kohdalla sekä sitä millaisia selityksiä naiset antoivat väkivaltaisuudelleen parisuhteessa. Mukana oli myös kaksi kirja-arviota. Niistä toisen voit lukea täältä (Meidän pihan perhesoppa).

Vuoden 2016 ensimmäinen numero oli lastensuojelun teemanumero. Sen voit hankkia digilehtenä Lehtiluukusta.

Tilaukset ja tilaushinnat

Vuosikerta 36 € (sis. alv 10 %)
Kestotilaus 34 € (sis. alv 10 %)
Suomen Perheterapiayhdistyksen jäsenille 18 € (sis. alv 10 %)
Irtonumero 9 € (sis. alv 24 %)

Digilehti 6,90 € / numero. Digivuosikerta 24 €/v. Tilaa digilehti. Digitilaukseen kuuluu pääsy lehden arkistoon vuodesta 2012 eteenpäin.

Tilaa Perheterapia-lehti tai ilmoita osoitteenmuutoksesta

Perheterapia-lehden tilaukset ja osoitteenmuutokset