Perheterapia-lehti

Perheterapia-lehti on terveyden- ja sosiaalihuollon, opetus- ja kasvatusalan sekä sielunhoitotyön perheterapiaa sekä perhe- ja verkostokeskeistä työtä tekevien ammattilehti.

Lehti julkaisee artikkeleita perheterapian ja muiden psykoterapian suuntausten eri työmuodoista. Palstatilaa saavat myös kiinnostavat teoreettiset pohdinnat terapiatyön kehittämiseksi. Lisäksi lehdessä julkaistaan hankekuvauksia, tapausselostuksia, kongressiselosteita ja uutisia. Lehti on tietolähde myös sosiaalisten järjestelmien käyttäytymisestä ja organisaatioiden kehittämisestä kiinnostuneille.

Lehteä kustantaa SMS-Tuotanto Oy, joka on Aikakausimedian ja Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton Kultti ry:n jäsen.

Päätoimittaja
Aarno Laitila

Perheterapia-lehden uusimmat numerot

Lue Perheterapia-lehden (1/2017) artikkeli itsemurhia ehkäisevästä LINITY-menelmästä.

Perheterapia-lehden numero 4/2016 sisältää artikkelit muun muassa dialogisesta lähestymistavasta lastensuojelussa ja perheen luonnollisesta verkostosta osana perhetyöprosessia.

Edellinen numero 3/2016 käsitteli mm. sitä kuinka raha ja siihen liittyvät ristiriidat ovat yksi yleisimmistä riidanaiheista parisuhteessa. Voit ostaa lehden sähköisenä versiona täältä.

Lehdessä 2/2016 pohdittiin muun muassa naisten merkityksenannon tapoja silloin, kun hyvän äidin mallitarina ei toteudu omalla kohdalla sekä sitä millaisia selityksiä naiset antoivat väkivaltaisuudelleen parisuhteessa. Mukana oli myös kaksi kirja-arviota. Niistä toisen voit lukea täältä (Meidän pihan perhesoppa).

Vuoden 2016 ensimmäinen numero oli lastensuojelun teemanumero. Sen voit hankkia digilehtenä täältä.

Tilaukset ja tilaushinnat

Vuosikerta 36 € (sis. alv 10 %)
Kestotilaus 34 € (sis. alv 10 %)
Suomen Perheterapiayhdistyksen jäsenille 18 € (sis. alv 10 %)