Muuri-tapahtuma Helsingin Lapinlahdessa lauantaina 17.11.2018 klo 13.00

Ihmisketju puolustaa Lapinlahtea ja sen nykyistä toimintaa lauantaina klo 13.

Lapinlahden Lähde ja Osuuskunta Tilajakamo vuokralaisineen järjestävät tukimielenilmauksen puolustaakseen toimintansa jatkumista Lapinlahdessa. Sairaalarakennuksen ympärille muodostetaan ihmisketju. Tilaisuudessa kuullaan myös puheita sekä musiikkiesitys laulaja, lauluntekijä Laura Sippolalta.

Helsingin kaupunki kaavailee suuria vuokrankorotuksia ja ylimitoitettua remontointia, joka häätäisi nykyisen toiminnan pois Lapinlahdesta. Lapinlahden Lähteen ja Tilajakamon mukaan on kohtuutonta pyrkiä maksattamaan rakennusten kymmenien vuosien korjausvelkaa ja huollon laiminlyöntiä vuokralaisilla.

Kansalaistoimijoiden häätäminen Lapinlahdesta olisi iso menetys kaupungille ja kaupunkilaisille.

Lapinlahden Lähde on tuottanut Lapinlahden sairaalan alueelle mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin keskuksen. Lapinlahden Lähteen 200 yleisötapahtumaa ovat tuoneet Lapinlahteen 70 000 kävijää vuosittain ja toiminta on palkittu moneen kertaan. Lapinlahden Lähteen vapaaehtoistoiminta ja palvelut tarjoavat kaupunkilaisille yhteisöllistä toimintaa, vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, työllistymismahdollisuuksia, sekä ainutlaatuisen tapahtumaympäristön Helsingin keskustassa

Osuuskunta Tilajakamo on muodostanut Lapinlahteen monimuotoisen taiteilijoiden ja luovan alan toimijoiden yhteisön. Tilajakamo kehittää kaupunkikulttuuria vuokraamalla Lapinlahden rakennuksia jäsenilleen ensisijassa luovien alojen ja niitä tukevien yritys- ja muiden toimintojen tarpeisiin.

Tervetuloa seuraamaan Muuri-tapahtumaa, joka alkaa päärakennuksen edessä kello 13. Lyhyiden puheiden ja musiikkiesityksen jälkeen päärakennuksen ympärille muodostetaan ihmisketju. 30-vuotta täyttäneessä Pro Lapinlahti-kansanliikkeessä on ollut mukana tuhansia ihmisiä, voimannäyttönä oli sairaalan ympärille organisoitu ihmismuuri vuonna 2000. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Lapinlahden alueen tulevaisuutta tämän hetken tiedon mukaan tiistaina 20.11.2018.

Puheenjohtaja Katja Liuksiala, Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry

Hallituksen puheenjohtaja Teemu Lehto, Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamo