Mun Mieli -sovellus

Mun Mieli on mielen hyvinvoinnin sovellus koululaisille. Sovellus esittää käyttäjälleen yksinkertaisia kysymyksiä arjen hyvinvoinnista: tunteista, ihmissuhteista, liikunnasta, tärkeistä asioista elämässä, unesta ja levosta, harrastuksista sekä ruokailusta. Vastaaja saa itselleen välitöntä palautetta ja oman hyvinvointiyhteenvedon.

Mun Mieli -sovelluksen voi ladata maksutta Google Pelikaupasta (Play Kauppa) 15.11.16 alkaen tai App Storesta 16.1.17 alkaen.

Sovelluksen voi tehdä joko yksityisenä kyselynä tai ryhmäkyselynä. Ryhmäkysely tekee henkilökohtaisen hyvinvointiyhteenvedon lisäksi ryhmän yhteisen yhteenvedon, mikä tarjoaa kiinnostavaa tietoa koko ryhmän, esimerkiksi koululuokan, hyvinvoinnista. Ryhmäyhteenveto kiinnostaa oppilaiden lisäksi opettajaa ja luokan vanhempia. Lisäksi ryhmäkysely antaa mahdollisuuden ilmoittaa anonyymisti kiusaamisesta suoraan opettajan tai koulukuraattorin sähköpostiin.

Jos haluat tehdä ryhmäyhteenvedon, toimi näin: Valitse aloitussivun oikeasta alakulmasta Opettajan työkalut. Valitse avautuneelta sivulta ”Luo uusi ryhmätunnus” ja toimi ohjeiden mukaan. Muista laittaa ryhmätunnus itsellesi talteen myöhempää käyttöä varten, esimerkiksi ryhmäyhteenvetojen vuosittaista vertailua varten. Palaa alkuun, anna ryhmätunnus ryhmäsi jäsenille ja kirjoittakaa se kohtaan ”Anna ryhmätunnus”.

Seuraavaksi aukeaa sivu, johon täytetään opettajan ja / tai kuraattorin sähköpostiosoite. Näihin osoitteisiin voi lähettää anonyymin sähköpostin kohdassa, jossa kysytään, oletko kokenut kiusaamista

Ryhmäkyselyn päätyttyä ryhmäyhteenveto löytyy taas aloitussivulta kohdasta Opettajan työkalut: Katsele ryhmän tuloksia. Kohtaan ”Hae tunnus” kirjoitetaan ryhmätunnus. Sivulle aukeaa ryhmäyhteenveto.

Yksityisyyden suojasta: Mun Mieli -sovellus ei kerää missään vaiheessa henkilötietoja. Käyttäjä jää aina anonyymiksi.

Mun Mieli on kehitetty yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran ja Vantaan kaupungin kanssa.

Lataa

Riikka Nurmi
Projektikoordinaattori
Lasten mielenterveyden edistäminen varhaiskasvatuksessa ja koulussa, Mielenterveyden edistämisen yksikkö