Onnellisten linnake

Onnellisten linnake on yhteistyöhön perustuva seikkailullinen mielenterveys­taitoja harjaannuttava lautapeli 3.-6. -luokkalaisille. Peliä pelataan luokkahuoneessa viidessä joukkueessa viitenä pelikertana 60-90 minuuttia kerrallaan. Joukkueet pelaavat eri pelikerroilla linnakkeen eri tiloissa: Tunteiden labyrintissa, Itsetunnon valtaistuinsalissa, Levon paviljongissa, Houkutusten puutarhassa ja Ihmissuhteiden tyrmässä.

Pelin voi ottaa käyttöön tulostamalla pelin osat sivun alaosasta. Toinen vaihtoehto on tulostaa vain pelilauta ja pelimittari ja ladata tehtäväkortit pelaajien tableteille (1 tabletti / joukkue) ja torikortit opettajan tietokoneelle tai tabletille. Lisäksi tarvitset nopan ja viisi pelinappulaa joukkueille sekä pistelaskua varten yhden magneetin liekkimittariin ja jokaiselle viidelle joukkueelle viisi nuppineulaa pelimittariin.

Painettua peliä ei myydä: painettuja pelin osia saa joko Hyvää mieltä yhdessä -koulutuksesta tai tilauskoulutuksesta.

Ensimmäinen seuraavista videoista on peliä esittelevä traileri. Neljää seuraavaa videota käytetään pelin eri käänteissä.

Ensimmäisessä tiedostossa on tyhjät tehtäväkorttipohjat, joihon voit laatia omat tehtäväsi. Peliohjeiden jälkeen löydät ensin ladattavat ja sitten tulostettavat tehtävä- ja torikortit, pelimittarin ja pelilaudan.

Lataa
Julkaisupäivä:
8/2014

Riikka Nurmi
Projektikoordinaattori
Lasten mielenterveyden edistäminen varhaiskasvatuksessa ja koulussa, Mielenterveyden edistämisen yksikkö

+358 40 678 7392Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki