Sekasin-chat hakee lisää vapaaehtoisia päivystäjiä

Uutiset

Sekasin-chat on valtakunnallinen chat-palvelu nuorille, joka on auki vuoden jokaisena päivänä.  Chattiin jonottaa päivittäin useita nuoria, joiden tarve luottamukselliseen ja kohtaavaan keskusteluun on suuri. Vapaaehtoisia päivystäjiä koulutetaan nyt lisää, jotta mahdollisimman moni nuori saisi apua.

Sekasin-chatille on valtava tarve – siihen jonotetaan kuukausittain noin 9000 kertaa pääsemättä läpi. Keskusteluja käydään noin 1500 kuukaudessa. Suurin osa yhteyttä ottavista on nuoria tyttöjä, poikien osuus kuitenkin kasvaa koko ajan.  Yhteydenottojen syyt ovat moninaisia, mutta yleisimpiä keskustelun aiheita ovat ahdistus, ihmissuhdeongelmat, itsetuhoisuus ja masennus.

"Keskusteluissa esille tulevat nuorten huolet ovat vakavia ja ehdottomasti asioita, joista puhuminen on tärkeää. Moni nuori kertoo voinnistaan ensimmäistä kertaa. Chatin tarkoitus on rohkaista nuorta kertomaan siitä jatkossakin ja hakemaan tarvittaessa apua", sanoo Suomen Mielenterveysseuran verkkokriisityön päällikkö Satu Raappana.

"Tarvitsemme nyt mukaan uusia aktiivisia päivystäjiä, joilla on aitoa halua kohdata nuori ja antaa jokaiselle kokemus kuulluksi tulemisesta. Nuoret jonottavat kyllä pitkään ja sitkeästi, mutta läheskään kaikki eivät pääse läpi. Haluamme helpottaa ruuhkia. Jotta tämä tulisi mahdolliseksi, rekrytoimme lisää vapaaehtoisia", kertoo SOS-Kriisikeskuksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Julia Iinatti.

Seuraava vapaaehtoisille suunnattu nelipäiväinen koulutus järjestetään neljänä peräkkäisenä lauantaina lokakuussa. Vapaaehtoiseksi haluavien hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti, mutta syksyn koulutuksen hakuprosessissa huomioidaan ne hakemukset, jotka ovat saapuneet 31.8.2018 mennessä. Päivystystyö ei ole sidottu paikkaan, vaan päivystämään voi tulla joko toimistolle tai päivystää kotoa käsin omalta koneelta. Tehtävään voi hakea kirjoittamalla hyvin itseään ilmaiseva, vakaassa elämäntilanteessa oleva aikuinen, jolla on aitoa halua kohdata nuori verkossa. Tehtävään kouluttamisen lisäksi vapaaehtoisille tarjotaan kriisityön ammattilaisten jatkuva tuki, työnohjausta ja virkistystoimintaa.

Chat toteutetaan järjestöjen yhteistyönä, ja yhteistyötä koordinoi Suomen Mielenterveysseura.

Hae tästä Sekasin.chatin vapaaehtoiseksi >>>

Lisätietoja Sekasin-chatista