Suomen Mielenterveysseuran liittokokouksen päätöksiä 2018

Pentti Arajärvi ja Sari Aalto-Matturi.
Suomen Mielenterveysseuran hallituksen puheenjohtaja Pentti Arajärvi ja seuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Suomen Mielenterveysseuran liittokokous 21.4.2018 Helsingissä päätti hallituksen henkilövalinnoista erovuoroisten tilalle. Liittokokous hyväksyi Mielenterveysseuran vuoden 2017 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, kuluvan vuoden toimintasuunnitelman sekä vuoden 2018 toiminnan linjaukset ja kehysbudjetin. Liittokokous päätti jäsenmaksuista.

Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi esitteli kokousväelle vuoden 2017 tuloksia sekä toimintasuunnitelmaa kuluvalle vuodelle. Hän linjasi myös, että Suomeen tarvitaan tulevalle hallituskaudelle ulottuva Mieli2.0-ohjelma.

Uudet jäsenet ja varajäsenet kaudelle 2018–2021

Liittokokous päätti hallituksen henkilövalinnoista erovuoroisten tilalle. Toukokuun alusta hallituksen kokoonpano on seuraava (lopussa toimikausi ja suluissa varajäsenet):

• Eero Aho, palomestari, insinööri (AMK), Mikkelin seudun mielenterveysseura, 2018–2021 (Matias Mäkynen, analyytikko, Vaasan seudun mielenterveysseura)
  • Pentti Arajärvi, oikeustieteen tohtori, sosiaalioikeuden professori, 2017–2020
  • Leea Hiltunen, johtava hoitaja, sairaanhoitaja SHJ, varapuheenjohtaja, Rauman Seudun Mielenterveysseura, 2014–2017 (johtava psykologi Eija Stengård, Tampereen mielenterveysseura)
  • Tuula Jurmu, psykiatrian sairaanhoitaja, aluetoimitsija, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL 2016–2019 (työympäristöasiantuntija Marjut Lumijärvi, Metallityöväen liitto)
  • Irja Kasurinen, laskentatoimen merkonomi, Sisä-Savon mielenterveysseura, 2014–2017 (sosionomi Marke-Riitta Martsola, Joensuun mielenterveysseura)
  • Susanna Määttä, sairaanhoitaja, Kainuun mielenterveysseura, 2017–2020  (palvelupäällikkö Seija Iltanen, Lohjan seudun mielenterveysseura)
  • Leena Korhola, sosiaaliterapeutti, Lappeenrannan mielenterveysseura, 2016–2019 (terveydenhoitaja, yrittäjä Linda Vesaharju, Hämeenlinnan seudun mielenterveysseura)
  • Matti Nokela, toimitusjohtaja, Helsingin mielenterveysseura, 2017–2020 (koulutustarkastaja Veli-Matti Seppä, Vantaan mielenterveysseura)
  • Hannele Niiniö, lehtori, Keski-Uudenmaan Sopimuskoti ry, 2016–2019 (erikoissairaanhoitaja, perheterapeutti Tuula Väätäinen, Ensi- ja turvakotien liitto)
  • Sami Pirkola, psykiatrian erikoislääkäri, Suomen psykiatriyhdistys, 2018–2021 (Heini Lekander, diakoni ja YTM, Jyväskylän seudun mielenterveysseura)
  • Tuula Stenström, sairaanhoitaja, perheterapeutti, Salon mielenterveysseura, 2016–2019 (vertaistukikoordinaattori Marjut Niemelä-Pynttäri, Narsistien uhrien tuki)
  • Arja Sutela, Valtiotieteeen maisteri, MBA, Oulun seudun mielenterveysseura, 2018–2021 (Pirjo Kantola, sairaanhoidon opettaja, Koillis-Lapin mielenterveysseura)
  • Heimo Valkama, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti, Perhekuntoutuskeskus Lauste 2018–2021 (Klaus Lehtinen, psykiatrian erikoislääkäri, dosentti, Tampereen mielenterveysseura)

Toimintakertomus ja tilinpäätös

Liittokokous keskusteli Mielenterveysseuran edellisen vuoden toiminnasta ja linjasi tulevaa. Liittokokous hyväksyi vuoden 2017 toimintakertomuksen ja vahvisti tilinpäätöksen.

Liittokokous hyväksyi kuluvan kalenterivuoden 2018 toimintasuunnitelman ja talousarvion (14,4 Milj. €).

Jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan.

Veikkolan Parantola-alueen kaavamuutos (Laguksenpuiston kaava) on saanut lainvoiman maaliskuussa 2018. Liittokokous valtuutti liittohallituksen myymään seuran nykyiselle toiminalle tarpeettomat kiinteistöt

Pentti Arajärvi

Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki