Suomen Mielenterveysseuran mielenterveyspalkinto elokuvaohjaaja Arto Haloselle

Uutiset

Halonen on töissään puhunut suvaitsevaisuuden, erilaisuuden hyväksymisen ja välittämisen puolesta sekä kuvannut omaperäisesti ihmisten kohtaloita eri elämän tilanteissa. Halonen korostaa, että taiteen kautta voidaan vaikuttaa asenteisiin, vaikkakin se on hyvin haasteellista. Nykyisessä mediatulvan valtaamassa maailmassa ihmiset pysähtyvät harvoin.

- Taide voi kuitenkin kertoa asioita esimerkkien kautta ja luoda vahvoja tunne-elämyksiä, pysäyttää ihmisen. Näin erilaisuutta voi tarkastella uusin silmin. Taide antaa mahdollisuuden myös samaistua ja oivaltaa, ja jos ihminen on riittävästi auki, tämä prosessi voi avata täysin uusia näkökulmia elämään ja maailmaan.

Mielenterveysseura on jakanut mielenterveyspalkinnon vuodesta 1994 lähtien. Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa näyttelijä Jussi Lehtonen, rouva Tellervo Koivisto ja köyhyystutkija Jouko Karjalainen.

Mielenterveysseuran juhlavaltuuston yhteydessä luovutettiin myös Pro Salutate Mentis -mitalit ansiokkaasta mielenterveystyöstä professori Jussi Huttuselle, joka toimi pitkään Mielenterveysseuran hallituksen puheenjohtajana. Niin ikään mitalin saivat liittovaltuuston puheenjohtajana ja monissa Mielenterveysseuran luottamustehtävissä pitkään työskennellyt tutkimusprofessori Jouko Lönnqvist, liittovaltuuston puheenjohtajana toiminut psykiatri, kirjailija Claes Andersson sekä seuran hallituksen pitkäaikainen jäsen, johtaja, sosiaalineuvos Annikki Alho. Mielenterveysseuran puheenjohtajana toimii nyt tohtori Pentti Arajärvi.