Addiktio- ja uniseminaarit syksyllä 2019 Helsingissä

Suomen Mielenterveysseura järjestää yhteistyössä Suomen Mind-Body Bridging yhdistyksen kanssa kaksi huipputason seminaaria Mind-Body Bridging (MBB) -menetelmän käytöstä riippuvuuksien ja univaikeuksien hoidossa.

MBB-malli on transdiagnostinen eli lähestymistapaa voidaan käyttää erilaisten diagnosoitujen häiriöiden ja oireiden hoidossa. Ohjelmassa opitaan tunnistamaan kielteisiä, stressireaktiota ylläpitäviä ajatus- ja tunnereaktioita. Tietoisuustaitojen avulla (kuulo- ja tuntoaistimuksiin palaamalla) harjoitellaan katkaisemaan toimimattomia ja automaattisia keho-mielireaktioita. Näin päästään palaamaan luonnollisen toiminnanohjauksen tilaan, jossa voimavaramme ovat aidosti käytössämme.

Molemmat ohjelmat on hyväksytty USA:n käypähoitosuositusten kansalliseen rekisteriin vuonna 2015 (U.S. National Registry of Evidence-Based Programs and Practices, NREPP).

Addiktioseminaari (3pv)

Mind-Body Bridging päihderiippuvuuden hoito-ohjelma

The Mind-Body Bridging Substance Abuse Program, MBBSAP

Ohjelma auttaa päihderiippuvuudesta kärsiviä saamaan konkreettisia keinoja ymmärtää ja estää retkahduksia niihin liittyvien ajatus- ja tunneketjujen sekä kehoreaktioiden tiedostamisen ja pysäyttämisen avulla. Ohjelman on todettu vähentävän riippuvuutta, traumaoireita ja unihäiriöitä.

Koulutus toimii erinomaisena addiktioiden hoidon käytännöllisenä tieto- ja taitopakettina sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä täydennyskoulutuksena alaa jo tunteville. Vaikka koulutus on suunnattu päihderiippuvuuksien hoidosta kiinnostuneille, malli on hyvin sovellettavissa esim. peliriippuvuuden tai syömisongelmien hoitoon.

Ohjelma vahvistaa myös koulutukseen osallistuvan ammattiauttajan hyvinvointia, tietoisuustaitoja ja itsemyötätuntoa.

Seminaarissa on suomenkielinen tulkkaus.

Uniseminaari (2pv)

Mind-Body Bridging uniohjelma

The Mind–Body Bridging Sleep Program, MBBSP

Ohjelma on unen ja nukkumisen parantamiseen kohdennettu lyhytinterventio, jonka on myös todettu vähentävän kipua, uupumusta, traumaoireita sekä stressiin ja masennukseen liittyviä oireita ja tekijöitä. Ohjelmassa opitaan tunnistamaan ja pysäyttämään kielteisiä ajatus- ja tunnereaktioita sekä palaamaan aina läsnäolevan oman voiman, eheyden ja hyvinvoinnin keskukseen.

Ei tulkkausta, mutta suomalainen asiantuntija paikalla avustamassa.

Kouluttajat:

Psykologi, tutkija Guy Du Plessis on kotoisin Etelä-Afrikasta. Hän on työskennellyt yli 17 vuotta riippuvuuksien hoidon parissa mm. addiktioklinikan hoito-ohjelmien kliinisenä johtajana, kouluttajana ja kehittäjänä. Hän opettaa mm. Etelä- Kalifornian yliopistossa sekä toimii tutkijana Etelä-Afrikan Momentum Mental Health Care -yksikössä. Du Plessis on julkaissut lukuisia tieteellisiä artikkeleita liittyen addiktioiden hoitoon, filosofiaan ja teoreettiseen psykologiaan.

Sosiaalityöntekijä, MBB Charity -organisaation kliininen johtaja Kevin G. Webb on tuttu suomalaisille sertifioituneille MBB-asiantuntijoille innostavana ja tinkimättömänä MBB-kouluttajana. Hän on työskennellyt yli 28 vuotta sosiaalityöntekijänä mm. vammaisten, perheiden työllistämisen ja lastensuojelun parissa. Kevin on työskennellyt 22 vuotta kliinisenä ohjaajana ja lapsi- ja perheterapeuttina. Hän on valmistunut sosiaalityöntekijäksi (MSW) Utahin yliopistosta ja on myös sertifioitu MBB-terapeutti. Hän on kouluttanut kliinikoita eri puolilla maailmaa, mm USA:ssa, Kanadassa, Englannissa, Puolassa, Macaossa, Sveitsissä ja Suomessa.

Lisätietoja: https:/www.mielenterveysseura/koulutukset

hanna.rauanheimo@mielenterveysseura.fi