Maailman mielenterveyspäivän Mind Pride -kulkue Helsingissä 10.10.2018 - "Olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet."

Suomen Mielenterveysseura ja YLEn Jenny+ -ohjelmasarja järjestivät yhdessä Maailman mielenterveyspäivän Mind Pride -kulkueen Helsingissä. Lähes 400 osallistujan Mind Pride -kulkue starttasi Helsingin Lasipalatsin aukiolta Amos Rex -museon pihalta keskiviikkona 10.10.2018 klo 18. Kulkuetta johtivat Jenny+:sta tutut Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas. Tapahtumassa artistivieraana esiintyi Uniikki.

Joka toinen suomalainen sairastuu elämänsä aikana mielenterveyden häiriöön: saa diagnoosin masennus, ahdistushäiriö, syömishäiriö... - tai elää oireidensa kanssa koskaan saamatta niille nimeä. Mielenterveyden häiriöt koskettavat meitä kaikkia jossain muodossa - oman tai läheisen kokemuksen kautta.

Maailman mielenterveyspäivänä järjestetty Mind Pride on kaikenlaisten mielten kulkue, jolla halutaan poistaa mielen sairauksiin ja oireiluun liittyvää stigmaa.

Mind Prideen voi osallistua jokainen näyttämällä vihreää valoa esimerkiksi kotinsa ikkunoissa, yrityksen / työpaikan tiloissa, somessa tunnisteilla #mindpride #vihreaavaloa tai vaikka pukemalla kyseisenä päivänä päälleen vihreää.

Muun muassa Finlandia-talo loisti vihreänä ja Valotaideryhmä Lux Askola osallistui vihreällä valokuvalla Haukankalliosta

Mind Priden järjestivät Mielenterveysseura ja Yle. Tapahtumassa kuvattiin materiaalia Jenny+-sarjan kolmannen kauden avausjaksoon.

Päivämäärä:
Keskiviikko, 10 lokakuu, 2018 - 18:00 - 20:00