Surukonferenssi 2018

Kymmenes valtakunnallinen Surukonferenssi järjestetään Tampereella 19.-20.4.2018. Juhlavuonna halutaan korostaa toivon ja selviytymisen merkitystä. Konferenssin teemana on Resilienssi surussa – sinnikkyys, joustavuus, selviytymiskyky vaikeissa elämäntapahtumissa.

Pääluento:

Resilienssi psykologi, traumapsykoterapeutti Soili Poijula

Läheisten tukeminen omaisen äkkikuoleman jälkeen - Hoitotyön suositukset

Työpajat:

Voimauttava valokuva. Voimauttava valokuva –menetelmäohjaaja Anne Kolhinen.
Luopumisen tarinat –  kirjoittaminen auraa tietä kohti tulevaa Kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjailija Heli Hulmi.
Tunne mitä tunnet Psykofyysiseen psykoterapiaan erikoistunut psykoterapeutti, työnohjaaja Laura Mannila.

Elävä elämä. Elävä kuolema Psykologi, psykoterapeutti (VET) Tapio Malinen.

Kirjeitä kuolemalle – puheeksiottamisen väline pitkäaikaissairaan tai kuolleen lapsen läheisille. Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) Kati Keskihannu ja toimintaterapeutti (AMK) Niina Ollikainen.

Tieteelliset sessiot:

To 19.4: Sessio A: Lapsen kuolema / Sessio B: Kuoleman käsityksiä

Pe 20.4: Sessio A: Suru ja selviytymisprosessi / Sessio B: Surun käsittely ja sen seuraukset

Surukonferenssin tavoitteena on tarjota läheisensä menettäneille ja surevia työssään kohtaaville sekä tutkijoille mahdollisuus vuorovaikutukseen. Ilmoittautumiseen pääset tästä linkistä.

Lisätietoja osoitteessa: www.surut.fi.

Järjestäjät: