Ryhmät tukea tarvitseville nuorille

Nuorten vertaistukiryhmät ovat tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea esimerkiksi ihmissuhteissa, tulevaisuuden valinnoissa, tunteiden käsittelyssä tai muuten elämässään. Oma tunne siitä, että voisi hyötyä ryhmään osallistumisesta, on riittävä syy hakea mukaan!  Osallistujat ovat palautteissaan kertoneet, että ryhmä on vähentänyt ahdistusta, vahvistanut itsetuntemusta ja lisännyt voimia hoitaa asioita. He ovat kertoneet kokeneensa yhteenkuuluvuuden ja hyväksytyksi tulemisen tunnetta sekä luottamusta.

Alla on listattu alkavat ryhmät ja niiden esitteet. Ryhmiin ja kursseille voit hakea lähettämällä yhteystietosi ja hakutoiveesi www.mielenterveysseura.fi > tukea ja apua > ryhmissä (linkki lomakkeeseen jokaisen ryhmän kohdalla) tai sähköpostilla ryhmatoiminnat@mielenterveysseura.fi tai soittamalla puh. 040 173 2040.

Ryhmiin kannattaa hakea, vaikka sivuiltamme huomaisitkin, että sinulle sopiva, seuraavaksi alkava ryhmä on jo täynnä. Otamme hakemuksia vastaan jatkuvasti, sillä mikäli hakijoita on paljon, aikaistamme mahdollisuuksien mukaan uuden ryhmän aikataulua.

Suomen Mielenterveysseuran ryhmät nuorille

LÖYDÄ OMA TARINASI®

Löydä oma tarinasi-ryhmät ovat tarkoitettu nuorille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja tarvitsevat tukea elämäntilanteessaan tai ajattelevat voivansa hyötyä vertaistuesta. Ryhmissä huomioidaan osallistujien yksilöllinen elämäntilanne, tuen tarve, ajankohtaiset tavoitteet ja kysymykset. Ryhmissä käsitellään muun muassa itseen, elämäntilanteeseen, hyvinvointiin ja nuoruuteen liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Osallistuminen mahdollistaa uusien näkökulmien sekä keinojen ja voimavarojen löytämisen.

Kuvaus Löydä oma tarinasi ® - ryhmästä

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

LASINEN LAPSUUS

Lasinen lapsuus –ryhmät on tarkoitettu nuorille aikuisille, jotka ovat lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisten päihteiden käytöstä.  Osallistujia yhdistää halu keskustella yhdessä lapsuuden perheen päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksista heidän elämäänsä.
Lue lisää lasinen lapsuus.fi-sivuilta

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

 

HELSINGISSÄ KOKOONTUVAT NUORTEN RYHMÄT

LÖYDÄ OMA TARINASI - RYHMÄ

Kevään 2018 ryhmä on täynnä! Varapaikoille voi hakea. Ryhmään on jatkuva haku, hakemuksesi huomioidaan seuraavaa ryhmää koottaessa. Mikäli on mahdollista, niin järjestämme keväällä 2018 toisen ryhmän.

Ryhmä: 20-25 -vuotiaille

Aika: Seuraava ryhmä alkaa 28.2.2018. Ryhmä kokoontuu viikoittain keskiviikkoisin klo 16.30 – 18.30, yhteensä 12 kertaa. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: SOS -kriisikeskus, Länsi-Pasila / Helsinki

HAE TÄSTÄ | ESITE

LÖYDÄ OMA TARINASI - RYHMÄ NUORILLE

JOIDEN LÄHEISELLÄ ON PSYYKKINEN SAIRAUS

Ryhmä toteutetaan yhteistyössä FinFami Uusimaa ry:n kanssa.

Aika: Ryhmä alkaa tiistaina 13.3.2018 klo 16.30 ja kokoontuu viikoittain yhteensä 10 kertaa. Jatkotapaaminen pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä.

Paikka: Ryhmä kokoontuu FinFami Uusimaa ry:n – Omaiset mielenterveyden tukena tiloissa, osoitteessa Jämsänkatu 2 C.

HAE TÄSTÄ | ESITE


LASINEN LAPSUUS – RYHMÄ

Ryhmä 18-29 -vuotiaat - syksy 2018

Aika: Ryhmä alkaa 22.8.2018 ja se kokoontuu 10 kertaa viikoittain, tapaamiset ovat keskiviikkoisin klo 16.00–18.00. Kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: SOS -kriisikeskus, Länsi-Pasila / Helsinki

HAE TÄSTÄ  | ESITE


NUTTU – Nuoret tuella työelämään

Ryhmät ovat tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille, jotka ovat epävarmoja opinnoissaan tai työssä pärjäämisestään ja haluavat tukea koulutukseen tai työelämään siirtymisessä.
Lue lisää NUTTU –ryhmistä


NUORTEN RYHMÄT MUILLA PAIKKAKUNNILLA

LÖYDÄ OMA TARINASI - RYHMÄT MUILLA PAIKKAKUNNILLA

Löydä oma tarinasi -ryhmä 18-25-vuotiaille Turussa

Aika: Ryhmä alkaa syyskuussa 2017, tarkemmat tiedot päivittyvät tähän myöhemmin. Ryhmä kokoontuu 12 kertaa. Ryhmän päätyttyä pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: Turun kriisikeskus (Maariankatu 6 b, 3 kerros 20100 Turku), toimisto@turunkriisikeskus.fi

Ryhmään voit hakea ottamalla yhteyttä kriisikeskuksen psykologiharjoittelijaan sähköpostitse osoitteeseen: harjoittelija@turunkriisikeskus.fi tai soittamalla toimistoaikaan puh. 0400 186 916. Tai hakea sähköisesti alla olevan linkin kautta.

HAE TÄSTÄ | ESITE

Löydä oma tarinasi- ryhmä 20-25-vuotiaille Savonlinnassa

Aika: Ryhmä alkaa 26.9.2017 ja kokoontuu tiistaisin klo 16.30 -18.30, yhteensä 12 kertaa. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: Savonlinnan keskustassa (paikka tarkentuu myöhemmin).

Voit lähettää hakulomakkeen sähköisesti tai tulostaa itse hakulomakkeen ja lähettää sen osoitteeseen Savonlinnan Kriisikeskus, Olavinkatu 40 A, 57130 Savonlinna.

HAE TÄSTÄ | ESITE

Löydä oma tarinasi- ryhmä 18-25-vuotiaille Rovaniemellä

TÄMÄ RYHMÄ ON TÄYNNÄ!

Aika: Ryhmä alkaa 18.10.2017 ja kokoontuu keskiviikkoisin klo 16.30-18.30, yhteensä 12 kertaa. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka:  Lapin ensi- ja turvakodin tilat, Lähteentie 5 B, 96400 Rovaniemi.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 1.8.2017 alkaen:
ryhmänohjaaja Suvi Säkkilä p. 040-511 7929, suvi.sakkila@lapinensijaturvakoti.fi tai ryhmänohjaaja Jenni Rautio p. 0400-690 465, jenni.rautio@evl.fi

ESITE


RAUMAN SEUDUN LÖYDÄ OMA TARINASI-RYHMÄT

SUUNNITTEILLA:

Vahvistuva minä- / Löydä oma tarinasi -ryhmä Säkylän lukiolaisille

Aika: syksy 2017

LOT-ryhmä ja MTEA 1-kurssi sisältyvät vapaavalintaisiin Arjen osaaminen -teemaopintoihin otsikolla ”mielenterveysosaaminen”.

Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin.


 

Linkkejä muualle:
NUORISOTIEDOTUSKESKUS KOMPASSI
TUKINET -KRIISIKESKUS VERKOSSA

MLL - MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO: NUORTEN NETTI JA PUHELIN

EHKÄISEVÄN PÄIHDETYÖN EHYT RY: NUORTEN CHAT-YHTEISÖ IRC-GALLERIASSA ja NUORTEN CHAT-YHTEISÖ DEMISSÄ

APUA INFO - HYVINVOINNIN NETTIKIRJASTO
KUNTOUTUSSÄÄTIÖN KELA-KURSSIT 16-22 JA 23-30 VUOTIAILLE

SPR - SUOMEN PUNAINEN RISTI: NUORTEN YSTÄVÄPALVELU ja NUORTEN TURVATALOT

NUORTEN KRIISIPISTE
SNELLU - HELSINKI, SEURAKUNTAYHTYMÄN ERITYISNUORISOTYÖN KESKUS
TYTTÖJEN TALO
POIKIEN TALO
NYYTI - OPISKELIJOIDEN TUKIKESKUS
NUORTEN MIELENTERVEYSTALO / TOIVO OMA-APUOHJELMA