Ryhmät tukea tarvitseville nuorille

Nuorten vertaistukiryhmät ovat tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea esimerkiksi ihmissuhteissa, tulevaisuuden valinnoissa, tunteiden käsittelyssä tai muuten elämässään. Oma tunne siitä, että voisi hyötyä ryhmään osallistumisesta, on riittävä syy hakea mukaan!  Osallistujat ovat palautteissaan kertoneet, että ryhmä on vähentänyt ahdistusta, vahvistanut itsetuntemusta ja lisännyt voimia hoitaa asioita. He ovat kertoneet kokeneensa yhteenkuuluvuuden ja hyväksytyksi tulemisen tunnetta sekä luottamusta.

Alla on listattu alkavat ryhmät ja niiden esitteet. Ryhmiin ja kursseille voit hakea lähettämällä yhteystietosi ja hakutoiveesi www.mielenterveysseura.fi > tukea ja apua > ryhmissä (linkki lomakkeeseen jokaisen ryhmän kohdalla). Lomakkeessa annettavia yhteystietoja käytetään vain yhteydenottoa varten. Tiedot eivät tallennu tietokantaan.

Voit hakea myös sähköpostilla ryhmatoiminnat@mielenterveysseura.fi tai soittamalla puh. 040 173 2040. Huomioithan, että sähköpostiyhteytemme ei ole suojattu. Sähköpostiviestit poistetaan säännöllisesti.

Ryhmiin kannattaa hakea, vaikka sivuiltamme huomaisitkin, että sinulle sopiva, seuraavaksi alkava ryhmä on jo täynnä. Otamme hakemuksia vastaan jatkuvasti, sillä mikäli hakijoita on paljon, aikaistamme mahdollisuuksien mukaan uuden ryhmän aikataulua.

Suomen Mielenterveysseuran ryhmät nuorille

LÖYDÄ OMA TARINASI®

Löydä oma tarinasi-ryhmät ovat tarkoitettu nuorille, jotka kokevat yksinäisyyttä ja tarvitsevat tukea elämäntilanteessaan tai ajattelevat voivansa hyötyä vertaistuesta. Ryhmissä huomioidaan osallistujien yksilöllinen elämäntilanne, tuen tarve, ajankohtaiset tavoitteet ja kysymykset. Ryhmissä käsitellään muun muassa itseen, elämäntilanteeseen, hyvinvointiin ja nuoruuteen liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Osallistuminen mahdollistaa uusien näkökulmien sekä keinojen ja voimavarojen löytämisen.

Kuvaus Löydä oma tarinasi ® - ryhmästä

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

LASINEN LAPSUUS

Lasinen lapsuus –ryhmät on tarkoitettu nuorille aikuisille, jotka ovat lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisten päihteiden käytöstä.  Osallistujia yhdistää halu keskustella yhdessä lapsuuden perheen päihteiden käytöstä ja sen vaikutuksista heidän elämäänsä.
Lue lisää lasinen lapsuus.fi-sivuilta

Ryhmiin on jatkuva haku, voit täyttää hakemuksen TÄSTÄ. Hakulinkki löytyy myös jokaisen ryhmän alta.

 

HELSINGISSÄ KOKOONTUVAT NUORTEN RYHMÄT

LÖYDÄ OMA TARINASI - RYHMÄ

18-25 -vuotiaille

Aika: Ryhmä alkaa 25.10.2018. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 16–18 yhteensä 12 kertaa jatkuen vuoden 2019 puolelle. Ryhmä ei kokoonnu 6.12. ja 27.12. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: SOS -kriisikeskus, Länsi-Pasila / Helsinki

HAE TÄSTÄ | ESITE

LÖYDÄ OMA TARINASI®-VERTAISTUKIRYHMÄ SYÖPÄÄ SAIRASTAVILLE /
SYÖVÄN SAIRASTANEILLE
NUORILLE AIKUISILLE keväällä 2019

Aika: Ryhmä alkaa maanantaina 14.1.2019 klo 17.00 ja kokoontuu viikoittain yhteensä 10 kertaa. Ryhmän viimeinen kokoontuminen on 18.3.2019. Ryhmä toteutetaan Suomen Mielenterveysseuran ja Sylvan yhteistyönä.

Paikka: Ryhmä kokoontuu Sylvan tiloissa, osoitteessa Jaakonkatu 3 B 3, 00100 Helsinki.

HAE TÄSTÄ | ESITE


LASINEN LAPSUUS – RYHMÄ

Syksyn 2018 ryhmä on täynnä! Kaikkiin ryhmiin on jatkuva haku, hakemuksesi huomioidaan seuraavaa ryhmää suunniteltaessa.

Ryhmä 18-29 -vuotiaat - syksy 2018

Aika: Ryhmä alkaa 22.8.2018 ja se kokoontuu 10 kertaa viikoittain, tapaamiset ovat keskiviikkoisin klo 16.30–18.30. Kolmen kuukauden kuluttua ryhmän päättymisestä pidetään jatkotapaaminen.

Paikka: SOS -kriisikeskus, Länsi-Pasila / Helsinki

HAE TÄSTÄ  | ESITE


NUTTU – Nuoret tuella työelämään

Ryhmät ovat tarkoitettu nuorille ja nuorille aikuisille, jotka ovat epävarmoja opinnoissaan tai työssä pärjäämisestään ja haluavat tukea koulutukseen tai työelämään siirtymisessä.
Lue lisää NUTTU –ryhmistä


NUORTEN RYHMÄT MUILLA PAIKKAKUNNILLA


RAUMAN SEUDUN LÖYDÄ OMA TARINASI-RYHMÄT

SUUNNITTEILLA:

Vahvistuva minä- / Löydä oma tarinasi -ryhmä Säkylän lukiolaisille

Aika: syksy 2017

LOT-ryhmä ja MTEA 1-kurssi sisältyvät vapaavalintaisiin Arjen osaaminen -teemaopintoihin otsikolla ”mielenterveysosaaminen”.

Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin.


 

Linkkejä muualle:
NUORISOTIEDOTUSKESKUS KOMPASSI
TUKINET -KRIISIKESKUS VERKOSSA

MLL - MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO: NUORTEN NETTI JA PUHELIN

EHKÄISEVÄN PÄIHDETYÖN EHYT RY: NUORTEN CHAT-YHTEISÖ IRC-GALLERIASSA ja NUORTEN CHAT-YHTEISÖ DEMISSÄ

APUA INFO - HYVINVOINNIN NETTIKIRJASTO
KUNTOUTUSSÄÄTIÖN KELA-KURSSIT 16-22 JA 23-30 VUOTIAILLE

SPR - SUOMEN PUNAINEN RISTI: NUORTEN YSTÄVÄPALVELU ja NUORTEN TURVATALOT

NUORTEN KRIISIPISTE
SNELLU - HELSINKI, SEURAKUNTAYHTYMÄN ERITYISNUORISOTYÖN KESKUS
TYTTÖJEN TALO
POIKIEN TALO
NYYTI - OPISKELIJOIDEN TUKIKESKUS
NUORTEN MIELENTERVEYSTALO / TOIVO OMA-APUOHJELMA