MHAW Lapinlahden Lähteellä

Mental Health Art Week kulttuuri- ja taidetapahtumia Lapinlahden Lähteellä 20.-26.5.2019. Lähteellä järjestetään mm. teatteriesityksiä, joogaa, kuorolaulua ja pop up -performansseja. Kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!

Maanantai 20.5.2019

klo 10-15 Koristellaan Lapinlahden pihapiiri
Katso lisää tapahtumasivulta.

Klo 18:00 Kivelän Kymppi orkesteri avaa MHAW tapahtuman ja esiintyy auditoriossa. Katso lisää tapahtumasivulta.
Ennen Kivelän Kymppiä lämmittelijänä esiintyy rap-artisti Mr.Andu.

Tiistai 21.5.2019

Klo 10-15 Koristellaan Lapinlahden pihapiiri
Katso lisää tapahtumasivulta.

Klo 12.15-13.45 Taiteen ja kulttuurin merkitys hyvinvoinnille -keskustelu. Aleksis Kiven käytävä, 2 krs. Katso lisää tapahtumasivulta.

Klo 17 Muistoihin kaiverretut tilat- tutkimushanke.
Tanssija-tutkija Kirsi Heimonen sekä Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Saara Jäntti kertovat monialaisesta tutkimushankkeesta, jolla on selvitetty suomalaisten kokemuksia mielisairaaloista.

Keskiviikko 22.5.2019

Klo 18-20.30 Lapinlahden Lähteelle Älä mahdu muottiin-ilta. Auditoriossa ensin alustus aiheesta merkityksellisyyden löytäminen. Tämän jälkeen mahdollisuus osallistua Älä mahdu muottiin -kuvaukseen, lue tarkemmin täältä.

Torstai 23.5.2019

Klo. 12-19.30 Mielen makupaloja - Mind Snacks
Lapinlahden vanhalla sairaalalla on torstaina 23.5. tapahtuma, jossa osallistujana pääset elämyksellisten kokemusten kautta sukeltamaan mielen hyvinvoinnin maailmaan. Tapahtumassa saat sekä tietoa siitä, miten huolehtia mielen terveydestä, mutta myös pääset kokeilemaan erilaisia tapoja lisätä hyvinvointiasi, kuten joogaa, meditaatiota, tangotanssia ja kuorolaulua. Tapahtuma alkaa kello 12 ja jatkuu aina iltaan asti. Tapahtuma on suomeksi ja englanniksi, ja se järjestetään yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran MIOS-hankkeen, Miitti-projektin ja Pro Lapinlahti Mielenterveysseuran kanssa. Lue tarkemmin täältä.

Klo 18-19 Entä jos..? -klovneriaa pakko-oireisuudesta.

Esityksen tarkoituksena on valottaa komedian keinoin millaiseen piinaavaan paniikkiin kaikenkarvaiset ajatukset voivat ihmispolon saada. Auditoriossa. Katso lisää tapahtumasivulta.

Perjantai 24.5.2019

Klo 18-19 Taideyliopiston sekakuoro esittää englanninkielisiä kevääseen ja rakkauteen liittyviä lauluja (madrigaaleja) 1500-1900-luvuilta. Auditoriossa. Katso lisää tapahtumasivulta.

Lisäksi piha-alueella järjestetään pieniä performansseja 19.5-25.5 klo.13-17. Performansseista löydät tarkemmat tiedot Lapinlahden Lähteen Facebook-tapahtumasta

Lämpimästi tervetuloa mukaan!