Oletko kiinnostunut ryhmien ohjaamisesta?

Suomen Mielenterveysseuran ryhmätoiminnoilla on vuosikymmenten perinteet. Ryhmätoiminta on tärkeä osa tukihenkilötoiminnan muoto ja ryhmien määrä on ollut nousussa jo useita vuosia. Ryhmien ohjaaminen on kiinnostavaa, alati muuttuvaa ja sen antaa ohjaajalle kasvun ja oppimisen haasteita. Ryhmien kautta tavoitetaan sellaisia ihmisiä, joita yhdistää samankaltainen elämäntilanne tai kokemusten jakamisen kautta etsitään muutosta, helpotusta ja virkistystä elämään. Kouluttautumalla ryhmänohjaajaksi pääset osalliseksi ryhmien antoisaan vuorovaikutusmaailmaan. Tällä hetkellä erilaista ryhmänohjausta on 24 paikkakunnalla.

Ryhmän ohjaaminen on palkitsevaa

Ryhmänohjaajille järjestetään koulutus, jossa käsitellään muun muassa ryhmäilmiöitä sekä harjoitellaan erilaisten ryhmien ohjaamista. Saat tietoa ryhmien perustamisesta, ryhmän toiminnasta sekä ryhmänohjaajan rooleista ja tehtävistä. Ohjattavat ryhmät ovat keskusteluryhmiä tai toiminnallisia ryhmiä. Usein ryhmiä ohjataan yhdessä toisen ohjaajan kanssa. Ryhmänohjaajille järjestetään jatkokoulutuksia ja säännöllinen työnohjaus.Ryhmässä opimme ilmaisemaan itseämme sekä kuuntelemaan muita entistä paremmin. Ryhmä antaa mahdollisuuden oppia, kasvaa ja vahvistua.

"Ryhmänohjaaminen on mielestäni mukava ja ihmisläheinen auttamisen muoto, siinä kun saa olla läsnä. Ryhmänohjaamisesta saan itsellenikin paljon. Erilaiset ihmiset ja heidän auttaminen kasvattaa ja antaa ajattelemisen aihetta myös ohjaajan omaan elämään. Ryhmiä ohjatessa olen myös tutustunut moneen hienoon ihmiseen, omaa ohjaajapariani unohtamatta." - Maija Sinkkonen

Yhteystiedot

Veli Kaukkila
Suunnittelija, tukihenkilötoiminta
Kansalaistoiminnot

+358 400 931 250Vihtorinkatu 1 LH 17, 23800 Laitila