Ajassa

25/05/2018 - 14:47

Järjestöt vahvistavat yhteistyöllään arvolähtöistä palvelutuotantoa

Alustapalvelu Sociala Oy:n kantaosakkaiksi on liittynyt SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Vanhustyön keskusliitto ry, Vanhus- ja lähimmäispalvelujen liitto Valli ry, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Suomen Mielenterveysseura ry, Sovatek-säätiö ja Mielen ry.

25/05/2018 - 13:01

Mielenterveysseuralle iso lahjoitus nuorten masennuksen ennaltaehkäisyyn

Terveystalo lahjoittaa 50 000 euroa Suomen Mielenterveysseuran Löydä oma tarinasi –vertaistukiryhmien järjestämiseen. Lahjoituksen avulla voidaan järjestää lisää ryhmiä, joihin on jatkuvasti ollut enemmän hakijoita kuin niihin voidaan ottaa.

25/05/2018 - 10:11

Mielenterveysjärjestöt: Sote-uudistuksen tulee vahvistaa mielenterveyttä ja hyvinvointia

Suomalaisten mielenterveysjärjestöjen muodostama Mielenterveyspooli on huolissaan mielenterveyspalvelujen nykytilasta ja sote-uudistuksen vaikutuksesta kansalaisten kannalta välttämättömiin mielenterveys- ja päihdepalveluihin.

24/05/2018 - 12:52

Professori Tommi Vasankari: "Runsas liikunnan harrastaminen suojaa lievältä tai keskivaikealta masennukselta"

”Vankempi fyysinen kestävyys- tai lihaskunto tarkoittaa vähemmän stressiä ja tuottaa paremmat henkiset voimavarat kestää paineistusta”, kiteyttää UKK-instituutin johtaja, lääketieteen tohtori, professori Tommi Vasankari.

23/05/2018 - 14:25

Uutta tutkimusta mielenterveyden kentältä 24.5.2018

Tutkimuksia lapsuusiän syövän yhteydestä mielenterveyden ongelmiin, naisista perheväkivallan tekijöinä, erityisopetuksen vahvuuslähtöisestä tukimallista, syrjinnästä koulumaailmassa, siitä miten masentunut tulkitsee ilmeitä, mielenterveyden vaikutuksesta avioeroihin.

21/05/2018 - 12:47

Onnittelut Flow-lippujen voittajalle!

Facebookissa järjestetyssä Mielinauha-arvonnassa Flow-festareiden liput kahdelle voitti Liisa P., joka tekeekin upean eleen ja antaa liput eteenpäin veljelleen ja parhaalle ystävälleen.

18/05/2018 - 10:46

Lapinlahti tulee säilyttää kaikille avoimena hyvinvoinnin ja kulttuurin keskuksena

Suomen Mielenterveysseura ja Lapinlahden muut toimijat ovat huolissaan Helsingin kaupungin kaavailemasta ideakilpailusta Lapinlahden entiselle sairaala-alueelle. Järjestöt kannattavat toiminnan säilyttämistä nykyisellään.

17/05/2018 - 17:02

Taidetta yli rajojen Mental Health Art Weekin teemana

Taidetta ja monikulttuurisuutta käsittelevissä jutuissa ihmiset kertovat erilaisista tavoista, joilla taide on auttanut ylittämään niin omia kuin kulttuurien välisiä rajoja.

14/05/2018 - 13:39

Valtaosassa väestöä alkoholi on yli kolme kertaa yleisempi keino stressistä palautumiseen kuin mindfulness

Tuoreen gallup-kyselyn mukaan alkoholia nauttivista lähes joka neljäs käyttää sitä stressistä palautumiseen, mutta mindfulnessia ja erilaisia rentoutustekniikoita heistä hyödyntää palautumisessa vain seitsemän prosenttia.

11/05/2018 - 08:07

Mahdollisuus työhön myös osatyökykyiselle nuorelle: Eduskunnan mielenterveyspoliittisen neuvottelukunnan kannanotto

Työttömästä nuoresta kasvaa helposti työtön aikuinen. Erityisesti osatyökykyisten nuorten pääsyn vahvistamiseksi työelämään täytyy ottaa määrätietoisia askelia päätöksenteossa. Mielenterveyden häiriö on ylivoimaisesti yleisin syy nuoren työkyvyttömyyteen. Noin puolet aikuisiän mielenterveyshäiriöistä on alkanut ennen 14 vuoden ikää, ja noin kolme neljästä ennen 24. ikävuotta.

09/05/2018 - 14:19

Uutta tutkimusta mielenterveyden kentältä 10.5.2018

Tutkimuksia maahanmuuttajien mielenterveyspalveluista, opettajan ja oppilaan vuorovaikutuksesta, työstressistä ja tekoälystä.

09/05/2018 - 13:20

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg: ”Hyvällä syömisellä pystytään kaikissa mielen olotiloissa vaikuttamaan fiilikseen”

”Mitä enemmän syö päivän alkupuolella, sitä paremmin menee, olipa sitten kysymys päivänaikaista jaksamista, painonhallinnasta tai terveydestä yleensä”, sanoo ravitsemusasiantuntija Patrik Borg.

26/04/2018 - 12:45

Kalle Erkkilä Mielenterveyspooli 2.0 -hankkeen viestintäsuunnittelijaksi

Tiedottaja, toimittaja ja valokuvaaja Kalle Erkkilä aloittaa tehtävässään 7. toukokuuta.

26/04/2018 - 10:44

Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen: ”Mieli voi murtua jos ei ole mitään – tai on aivan liikaa”

Nuorten syrjäytymistä ehkäistään tukemalla perheitä ja tarjoamalla mahdollisuus koulutukseen, Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen sanoo.

25/04/2018 - 15:44

Uutta tutkimusta mielenterveyden kentältä 26.4.2018

Tutkimuksia äitien avun hakemisesta, elämän alkuvaiheen stressistä, virkistäytymisestä koulupäivän aikana, työllisyyspolitiikasta, psykologisesta pääomasta nuorten työnhaussa, ilmastoahdistuksesta.

Sivut