Ajassa

16/02/2018 - 15:31

Uudenlainen nuorisotyön osaamiskeskus aloittaa toimintansa

Uusi valtakunnallinen nuorisotyön osaamiskeskus keskittyy nuorten mielenterveyden edistämiseen sekä päihde- ja pelihaittojen ehkäisemiseen. Tätä työtä lähtevät yhdessä luotsaamaan Suomen Mielenterveysseura ry, EHYT ry ja Nuorten mielenterveysseura -Yeesi ry.

15/02/2018 - 12:57

Uutta tutkimusta mielenterveyden kentältä 15.2.2018

Tutkimuksia katseesta ja vuorovaikutuksesta, työuupumuksen ryhmäkuntoutuksesta, alakoululaisten keskinäisestä seksuaalisesta häirinnästä, mielenterveysongelmista ja työn muokkauksesta, koulukotien teatterityöpajoista ja blogi huumepolitiikasta.

09/02/2018 - 13:41

Jan Vapaavuori: ”Yksi kaupungistumisen lieveilmiö on, että isossa kaupungissa on helppo olla ilman että kukaan huomaa”

”Ilman työtä tai opiskelupaikkaa on helppoa ajautua itseään ruokkivaan negatiiviseen kierteeseen", Jan Vapaavuori sanoo.

07/02/2018 - 12:05

Kirjan kyydissä Malmilta Sörmlantiin

Aikamatka kirjan kyydissä on ilmainen, päästötön reissuvaihtoehto erilaisten maiden ja ihmisten maailmaan, Juha Aaltoila kirjoittaa.

06/02/2018 - 10:34

Henkistä tukea sairauden kohtaamiseen Mielenterveysseuran tietopaketista

"Selviytyminen vie voimia, mutta selviytymistaitoja voi myös kehittää ja harjaannuttaa", sanoo Reija Tuomisalo Mielenterveysseuran SOS-kriisikeskuksesta.

02/02/2018 - 13:34

Suomalaisten ja eurooppalaisten järjestöjen kirje pääministeri Juha Sipilälle

Suomen EU:n puheenjohtajuuskauden ministerikokouksen teema tulisi olla "Kansalaisten osallisuus mielenterveys- ja omaistyössä – Making people count", ehdottavat järjestöt.

01/02/2018 - 12:44

Avoin työpaikka: Määräaikainen Mielenterveyspooli 2.0 -hankkeen projektipäällikkö

Haemme määräaikaista projektipäällikköä kaksihenkiseen ydintiimiin, joka toimii yhteistyössä järjestöjen kanssa.

31/01/2018 - 19:59

Uutta tutkimusta mielenterveyden kentältä 1.2.2018

Tutkimuksia leipäjonoista ja häpeän tunteesta, nuorten aikuisten elämänodotuksista, opiskelijoiden uupumuksesta, sairaalahoidon vaikutuksesta itsemurhalukuihin ja mielenterveyden hoidon indikaattoreista.

31/01/2018 - 15:45

Kuinka kohdata kriisi itsetuntemuksen ja myötätunnon keinoin?

Vaikeudet ajavat syvän kuopan reunalle, tuttu maailma romahtaa: onko mitään tehtävissä? Arto Pietikäisen Joustava mieli -kirjasarjan tuorein tulokas, Joustava mieli tukena elämänkriiseissä tuo kriisiavun tietotarjontaan käytännönläheisen täydennyksen.

25/01/2018 - 13:07

Ei leikkauksia leikin vuosiin

Lapsen mielenterveyden kehittymisen näkökulmasta leikki ja leikin vuodet ovat korvaamattoman tärkeitä kehittyvälle ja kasvavalle mielelle sekä mielenterveydelle.

25/01/2018 - 05:56

Li Andersson: ”Kun työttömyys osuu kohdalle, sen psykologinen vaikutus on valtava”

”Miksei nuorille voida taata mielenterveystakuuta, mahdollisuutta päästä palveluihin ilman lähetteitä ja jonoja?”, Li Andersson kysyy.

24/01/2018 - 08:23

Avoin työpaikka: Määräaikainen Osaava vanhemmuus -hankkeen projektipäällikkö

Haemme projektipäällikköä Osaava vanhemmuus -hankkeeseen.

23/01/2018 - 11:16

Mindfulness-animaatioseikkailu lapsille verkossa

Suomen Mielenterveysseuran lasten ja nuorten tiimi on tuottanut lapsille suunnatun kehon ja mielen harjoitusanimaation verkossa. Taran tarina -animaatioharjoitus on tarkoitettu varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille lapsille.

22/01/2018 - 11:53

Nuoret löytäneet hyvin Sekasin-chatin – myös Kriisipuhelimessa entistä enemmän nuorten yhteydenottoja

Nuoret etsivät tukea ahdistuneisuuteen, masentuneisuuteen ja ihmissuhdeongelmiin, selviää Sekasin-chatin ja Mielenterveysseuran Kriisipuhelimen yhteenvedoista vuodelta 2017. Monella yhteyttä ottaneella nuorella on itsetuhoisia ajatuksia. Useat hakevat apua ensimmäistä kertaa.

18/01/2018 - 00:26

Uutta tutkimusta mielenterveyden kentältä 18.1.2018

Tutkimuksia somalialaistaustaisten maahanmuuttajien mielenterveydestä, lasten psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta, liikuntaharrastuksen vaikutuksesta mielenterveyteen, nuorten syrjäytymisestä, koulukulttuurista ja lastensuojelutyön kuormittavuudesta.

Sivut