Valkoinen raivo elokuvateattereihin 27.11.

Uutiset

Arto Halosen ohjaama dokumenttielokuva Valkoinen raivo on kertomus Laurista, joka suunnitteli massamurhia. Lauri haki kuitenkin apua, eikä toteuttanut ”fantasioitaan”. Myöhemmin hänestä tuli ihmismielen väkivaltaisen käyttäytymisen tutkija ja asiantuntija. 

Laurin mukaan on olemassa useita ihmisiä, jotka ovat koulukiusaamisen ja lapsuudessa koetun trauman yhdistelmän seurauksena täynnä ”valkoista raivoa”, mikä voi äärimmillään johtaa kouluampumisiin ja muihin väkivaltaisiin tekoihin. 

Valkoinen raivo on puhutteleva kuvaus ongelmista, joita yhteiskuntamme ei täysin tunnista ja joihin ei osata puuttua ajoissa. Ohjaaja Arto Halonen on käsitellyt aiemminkin tulenarkoja aiheita, muun muassa elokuvissaan Prinsessa sekä dokumenttielokuvissa Sinivalkoinen valhe, Pavlovin koirat sekä Pyhän kirjan varjo. 

Suomen Mielenterveysseura ja Koulukino järjestävät Art Films productionin ja VLMedian kanssa elokuvaan liittyvän kiertueen, joka käsittelee koulukiusaamista, varhaisen ja nopean puuttumisen tärkeyttä, sekä mielenterveys- ja sosiaalityötä. Tukimateriaali, joka helpottaa keskustelua tunteista, kaveritaidoista ja mielenterveyttä tukevasta yhteisöstä, jää koulujen käyttöön myöhemminkin. 

Valkoinen raivo tulee elokuvateatterilevitykseen 27. marraskuuta 2015. 

Valkoinen raivo 

Ohjaus ja käsikirjoitus: Arto Halonen 
Tuotantoyhtiö: Art Films production Oy
Jakelu ja markkinointi: VLMedia Oy 
Yhteistyössä: Suomen Mielenterveysseura ja Koulukino ry 

Valkoinen raivo Facebookissa

Takaisin

Yhteystiedot

Eila Ruuskanen-Himma
Viestintäjohtaja

+358 400 770 949Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki

Sami Liukkonen
Tiedottaja, Rikosuhripäivystys
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen, mediaviestintä, sähköiset mediat

+358 50 432 9998Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 Helsinki