Valtakunnallinen mielenterveyspalkinto onnellisuusprofessori, kirjailija Markku Ojaselle

Uutiset

Markku Ojanen on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran hyvinvoinnin ja positiivisen psykologian edistämisessä. Ojanen on käsitellyt onnellisuutta ja henkistä hyvinvointia lukuisissa kirjoissaan ja artikkeleissaan.

Ojanen vieroksuu sairauskäsitteen laajentamista kuvaamaan kaikkea sellaista, mikä elämässä on vaikeaa, erilaista tai poikkeavaa. Kilpailun ja tuloksen teon nostaminen elämän keskipisteeksi huolestuttaa Ojasta.

Hiljattain julkaistussa kirjassaan Murra onnellisuuden esteet Ojanen kiteyttää, että onnellisuus ei ole vain elämän huippuhetki, vaan kyse on pitkäaikaisesta elämän perustilasta ja elämänasenteesta. Syystäkin Markku Ojasta kutsutaan onnellisuusprofessoriksi, eikä hän vierasta titteliä itsekään.

Palkinto henkisen hyvinvoinnin edistäjälle

Suomen Mielenterveysseura on jakanut mielenterveyspalkintoa vuodesta 1994 lähtien. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on omassa elämässään ja toiminnassaan edistänyt ihmisten henkistä hyvinvointia ja tukenut mielenterveyttä varsinaisen mielenterveystyön ulkopuolella.

Palkinto jaetaan vuosittain Maailman mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta. Lue lisää mielenterveyspalkinnosta>>>

Tarja Heiskanen
, Suomen Mielenterveysseuran viestintäjohtaja