Valtakunnallinen mielenterveyspalkinto tuottaja Heidi Laaksoselle

Uutiset

Valtakunnallisen mielenterveyspalkinnon saa Yle Puheen tuottaja Heidi Laaksonen. Hänen toimittamansa Lanttulataamo-ohjelmasarja on merkittävällä tavalla edistänyt mielenterveyttä ja vähentänyt mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja.

Lanttulataamo alkoi syntyä, kun Heidi Laaksonen pohdiskeli läheisten ihmisten elämää ja kuunteli erilaisia tarinoita.
– Mietin, että kaikkein tärkeintä on mielenterveys. Ilman sitä mikään ei voi onnistua. Halusin nostaa mielenterveyttä esiin ja osaksi julkista puhetta, sanoo Heidi Laaksonen.

– Lanttulataamo-ohjelmasarja on menestyksekkäästi levittänyt tutkimukseen ja kokemuksiin perustuvaa tietoa. Antamalla äänen mielenterveyskuntoutujille Heidi Laaksonen on murtanut stereotypioita ja muuttanut kielteisiä asenteita. Heidi Laaksosen toiminta on anti-stigma -työtä parhaimmillaan, sanoo Suomen Mielenterveysseuran kehitysjohtaja, psykiatri Kristian Wahlbeck.

Palkinnolla huomioidaan myös laajemmin julkisen radiotoiminnan ennakkoluulotonta toimintaa.

Suomen Mielenterveysseura on jakanut mielenterveyspalkintoa vuodesta 1994 lähtien. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on omassa elämässään ja toiminnassaan edistänyt ihmisten henkistä hyvinvointia ja tukenut mielenterveyttä varsinaisen mielenterveystyön ulkopuolella. Viime vuonna palkinnon sai onnellisuusprofessori, kirjailija Markku Ojanen.

Palkinto jaetaan vuosittain Maailman mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta.