Järjestöpäivät 23.-24.4.2016 Kulttuurikeskus Sofiassa, Helsingissä

Suomen Mielenterveysseura järjestää paikallisten seurojen toimijoille järjestöpäivät 23.-24.4.2016, joiden teemana on "Turvallisin mielin tulevaisuuteen". Päivillä tarkastellaan turvallisuutta ja luottamusta mielenterveyden edistämisen näkökulmasta. Mitkä tekijät tuottavat ihmisille turvallisuuden tunnetta ja miten niitä voidaan soveltaa mielenterveyden edistämisessä ja kansalaistoiminnassa. Toisena päivänä keskitytään vapaaehtoistoiminnan vetovoimaisuuden suunnitteluun yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Turvallisin mielin tulevaisuuteen

Järjestöpäivillä tarkastellaan turvallisuutta ja luottamusta mielenterveyden edistämisen näkökulmasta. Mitkä tekijät tuottavat ihmisille turvallisuuden tunnetta ja miten niitä voidaan soveltaa mielenterveyden edistämisessä ja kansalaistoiminnassa.

Lauantai 23.4.2016 "Turvallisin mielin tulevaisuuteen"

Juontajana toimittaja Jussi-Pekka Rantanen

Lounas
Mietteitä Mielenterveysseurasta ja yhteisestä tekemisestä, toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi
"Parempi ihminen, inhimillisempi maailma" Vuoden puhuja 2015, Esko Valtaoja
Kahvitauko
"Mitä väliä on millään - turvallisuuden tunne yksilön näkökulmasta", kirkkoherra Kari Kanala
Keskustelua turvallisuudesta ja sen vahvistamisesta, puheenjohtajana Jussi-Pekka Rantanen
Kriisikeskuksen näkökulma/Arja Riipinen, SOS-kriisikeskus, Maahanmuuttajan näkökulma/Farzaneh Hatami Landi,Yrittäjän näkökulma/Juha Haukka, Hämeen Yrittäjät,Yhteisöllisyys-näkökulma/Elina Kiiski, Sitra
Tauko
Toimintatoriin tutustuminen - hankkeita, 120-juhlavuotta, MHAW ja paljon muuta! Toimintamuotojen kehittämistä yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.
Päivällinen ja yhteinen illanvietto.

Sunnuntai 24.4.2016 "Vapaaehtoistyö vetovoimaisemmaksi"

Juontajana Sinikka Kaakkuriniemi

Aamiainen (majoittuville) ja huoneiden luovutus
Uusia, villejä ideoita vapaaehtoistoiminnassa, Tuottaja Tanja Jänicke, Yhteismaa ry
Mistä vapaaehtoistoiminnalle elinvoimaa? Vetovoimavalmentaja Mari Niemi-Saari
Vapaaehtoistoiminnan kehittämistä työpajoissa, Työpajoja luotsaavat Allianssin valmennustiimi, Mari Niemi-Saari ja projektipäällikkö Heikki Luoto
Työpajat:
1. Toimintaa monipuolistamalla lisää toimijoita, 2. Näin sitoutan, rekrytoin ja palkitsen vapaaehtoisia, 3. Erilaiset kulttuurit voimavarana, 4. "Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia", 5. Somesta potkua mielenterveysseuran toimintaan.
Lounas

23.–24.4.2016 Kulttuurikeskus Sofia, Kallvikinniementie 35, Helsinki. Päiville mahtuu kahdeksankymmentä (80) ensiksi ilmoittautunutta paikallisten seurojen toimijaa.

Liittokokous
Järjestöpäivien päätteeksi pidettävän liittokokouksen kutsu on postitettu seuroihin maaliskuun puolivälissä. Pyydämme seuroja valitsemaan liittokokousedustajansa ajoissa.
ILMOITTAUTUMINEN 30.3. MENNESSÄ!

Lämpimästi tervetuloa!
SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA
Kansalaistoimintojen väki sekä muut seuralaiset