Vaikutamme verkostoissa

Teemme laajaa yhteistyötä mielenterveyden alan asiantuntijajärjestöjen, sosiaali- ja terveyskentän, valtion ja kuntien sekä muiden tahojen kanssa. Olemme eri tahojen kumppani valtakunnallisissa ja kansainvälisissä mielenterveyskysymyksissä, vaikutamme aktiivisesti lainsäädäntöön sekä teemme aloitteita ja selvityksiä.

Mielenterveysseura muodostaa Mielenterveyspoliittisen neuvottelukunnan yhdessä kolmen muun valtakunnallisen mielenterveysjärjestön Mielenterveyden keskusliiton, Mielenterveysomaisten keskusliiton FinFamin, Psykosociala förbundetin sekä kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa.

Mielenterveyspoolissa suomalaisen mielenterveystyön keskeiset toimijat tekevät yhteistyötä. Mielenterveysseura on jäsenenä Tarttumattomat sairaudet -verkostossa, jossa Suomen suurimmat potilas- ja kansanterveysjärjestöt sekä Suomen suurin tieteellinen seura tekevät yhteistyötä.

Mielenterveysseura toimii Yksi elämä -verkostossa, tavoitteena terveempi Suomi. Aivoliiton, Diabetesliiton, Filhan, Hengitysliiton, Suomen Mielenterveysseuran, Sydänliiton ja Syöpäjärjestöjen yhteiset terveystalkoot edistävät ihmisen terveyttä ja hyvinvointia läpi elämän. Duodecim on mukana asiantuntijatahona.

Yhteistyöverkostoja

A-klinikkasäätiö
Elinkeinoelämän keskusliitto
Kriminaalihuollon tukisäätiö