Yrittäjäkilta tarjoaa mielen hyvinvoinnin tietoja ja taitoja yrittäjille

Yrittäjä, sinä olet yrityksesi tärkein pääoma.

• Miten hyvin tunnet hyvinvointisi taseen?
  • Osaatko arvioida jaksamisesi riskitekijät?
  • Osaatko vahvistaa omia suojatekijöitäsi?
  • Mitkä ovat selviytymiskeinosi muutoksissa ja kriiseissä?
  • Miten reagoit, kun omat varoitusvalot palavat punaisena?

Investoi 14 tuntia aikaa itseesi! Pysähtymisestä kiireenkin keskellä on hyötyä.

Yrittäjänä olet yrityksesi tärkein henkilö. Kun huolehdit omasta terveydestä ja hyvinvoinnista, huolehdit todennäköisesti myös henkilöstösi hyvinvoinnista.

Hyvinvointikoulutus antaa eväitä parempaan jaksamiseen ja läsnäoloon, ja samalla tehokkaampaan ajatteluun ja työntekoon. Se tarjoaa myös tietoa elämän kriiseistä ja muista vaikeuksista sekä vahvistaa selviytymisen taitoja.

Koulutuksessa mielenterveys nähdään voimavarana, jota voi treenata ja kehittää kuten fyysistäkin kuntoa. Mielenterveyden tiedot, taidot ja työkalut auttavat vahvistamaan omaa ja toisten hyvinvointia. Bonuksena saat vertaistukea ja mahdollisuuden verkostoitua toisten yrittäjien kanssa.

Suomen Mielenterveysseura ja Suomen Yrittäjät ovat kehittäneet mallin yhdessä tukemaan pk-yrittäjien työtä, hyvinvointia ja ennaltaehkäisevää työsuojelua. Koulutuksen ohella yrittäjää tukevat Kilta-vertaisryhmätoiminta ja yhteistyö.

Tulevat koulutukset

Kiltaryhmät

Lähes puolet yrittäjistä jaksaa työssään hyvin. Toinen puoli yrittäjistä arvioi työkykynsä hyväksi, vaikka jaksamista uhkaavat riskitekijät, kuten stressi, ovat jo näkyvissä. Kumpaan ryhmään kuulut? Kaipaatko virkistäytymistä, uusia kumppaneita tai kollegoiden tukea? Mahdollisuus ulkopuoliseen tukeen, verkostoitumiseen ja yritysten väliseen yhteistyöhön ja verkostoituminen paitsi vahvistaa hyvinvointia, myös luo pohjaa yrityksen paremmalle tulokselle.

Kiltaryhmä  tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa luottamuksellisesti yrittäjän arjen kokemuksia, huolia ja oivalluksia.

Suomen Yrittäjien aluejärjestöt yhteistyössä

Kilta-yhteistyöverkostoissa on Suomen Yrittäjien aluejärjestöjä ympäri Suomen:

Yhteistyössä ovat mukana myös paikalliset mielenterveysseurat sekä

Verkostoissa vaikuttavat myös Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja Kuntoutussäätiö.

Kiltatoiminnan kehittäminen lähtee yrittäjän tarpeista. Siksi haluamme kuulla jokaisen verkoston yrittäjän kokemuksia ja näkemyksiä yrittämisestä ja Kiltatoiminnasta.

Suomen Mielenterveysseura on Työelämä 2020 -hankkeen yhteistyökumppani.

Jos kiinnostuit toiminnasta, ole rohkeasti yhteydessä joko Yrittäjien aluejärjestöihin tai Suomen Mielenterveysseuraan Kiltatoimintaan. Tervetuloa treenaamaan mielen taitoja kanssamme!

Maija Hansen
Asiantuntija, työelämän kehittäminen